SRAMOTNO! Ukrajinski teniser PONOVO oštro udario na srpske igrače

Autor:

Sport

06.12.2023

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji 13. igrač sveta Aleksandar Dolgopolov napao je tenisere koji su učestvovali na egzibicionom turniru u Sankt Peterburgu.

SRAMOTNO! Ukrajinski teniser PONOVO oštro udario na srpske igrače

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Dolgopolov, poznat široj javnosti po čestim ispadima na društvenim mrežama, ponovo se našao u žiži medijske pažnje novim komentarima. Ovaj put je optužio igrače koji su učestvovali na egzibicionom turniru u Sankt Peterburgu da podržavaju genocid. Među učesnicima takmičenja bili su i srpski predstavnici Janko Tipsarević, Laslo Đere i i Dušan Lajović, ali i brojni igrači iz drugih zemalja koje je potkačio.

– To je sramota, posebno od evropskih igrača. Ne mogu to da razumem, ne znam šta misle. Oni samo dobijaju "crni" novac. Rusi svakodnevno prete Evropi nuklearnim napadom, energetskim ucenama, a oni biraju da odu tamo i zarade nešto novca. Ovi momci nisu očajni za novcem. Mislim, Bautista je na Turu već 15 godina, Manarino takođe. Za mene je to šala, patetično je – naveo je Dolgopolov u izjavi za Dejli mejl. 

Ovo nije prvi put da se pod udarima Ukrajinca nađu srpski igrači. U januaru ove godine je na svom Tviter nalogu otvoreno optuživao Novaka Đokovića za "podršku teororizmu". Iako svetski broj jedan ničime nije pozivao na nasilje, Dolgopolov je na svom Tviter nalogu predlagao suludu ideju doživotvne suspenzije za srpskog tenisera, makar sa turnira u Australiji. 

 

https://twitter.com/TheDolgo/status/1618214572061757440

 

Dan kasnije ponovo se oglasio na društvenim mrežama, ovaj put sa napadima na porodicu srpskog asa.

- Apsolutno odvratno. Politika bi trebala da ostane izvan sporta, barem tako kažu. Ovi ljudi ne smeju imati svoje mesto na teniskim turnirima, uključujući oca Novaka Đokovića, ukoliko otvoreno podržavaju genocid-  stoji u tvitu.

 

https://twitter.com/TheDolgo/status/1618529881889058817

Aleksandar Dolgopolov se trenutno nalazi u Ukrajini kao dobrovoljac armije. Navodi kako ne planira da se vraća tenisu, makar dok se sukob ne završi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading