ALKARAZ NIJE KAO NOVAK: Nemačka teniserka zagremela zbog stalnih poređenja

Autor:

Sport

06.12.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istu stvar sam primetila kod njega i Nadala, dok kod Đokovića i Federera nisam rekla je Andrea Petković.

ALKARAZ NIJE KAO NOVAK: Nemačka teniserka zagremela zbog stalnih poređenja

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Karlos Alkaraz najozbiljniji je konkurent da jednog dana pomuti slavu Novaka ĐokovićaRodžera Federera, ali je pitanje da li će biti toliko dugovečan kao pomenuta trojica da bi mogao da se ravna sa njima u istoriji tenisa. To smatra nekadašnja nemačka teniserka srpskog porekla Andrea Petković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrea Petković

Naime, ona je konstatovala da je Španac uradio puno iako je veoma mlad, ali da su već počele da ga koče povrede, koje Srbin i Švajcarac nisu imali u njegovim godinama, pa se zapitala šta će biti sa Karlosom u budućnosti. Alkaraz je krajem prošle sezone imao povredu trbušnog zida pred Završni masters u Torinu, dok je potom propustio i Australijan open zbog porblema sa levom nogom. Andrea smatra da će Karlos teško u budućnosti izbeći ozbiljnije povrede, te je pitanje da li će biti na nivou Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Federer i Đoković

- Istu stvar sam primetila kod sportista, kod kolega pored kojih sam bila u prethodnih 20 godina. Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere, čini se da ga povreda muči i kasnije. Zabrinuta sam za Alkaraza jer se ista stvar godila i Nadalu. Rafa je na početku karijere imao tešku povredu, a posle je uvek imao povrede. Ako pogledate igrače poput Đokovića i Federera, oni nikad nisu bili povređeni. Mislim da ako nemate sreće na početku karijere, dok još uvek rastete sa tom povredom, ona ima tendenciju da vam dođe glave - rekla je Petkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading