MEĐEDOVIĆ U VRHUNSKOM DRUŠTVU: Hamad IDE STOPAMA Cicipasa Alkaraza i Sinera!

Autor:

Sport

03.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh srpskog tenisera.

MEĐEDOVIĆ U VRHUNSKOM DRUŠTVU: Hamad IDE STOPAMA Cicipasa Alkaraza i Sinera!

Foto: Printscreen/Twitter

Hamad Međedović najbolji je mladi teniser nove generacije pošto je pobedom u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi nad Arturom Fisom, ostvario svoj najveći uspeh u karijeri do sada - 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 4:3, 4:1).

Pobedom nad Arturom Fisom u finalu, naš Hamad Međedović postao je najbolji mladi teniser na planeti za 2023. godinu, ali ovaj turnir donosi nove bodove za ATP listu, jer je Međedović odigrao fenomenalno, na nivou na kojem bi mu pozavideli i mnogi stariji vršnjaci.

Samo pobedom u finalu Hamadu pripada 153.000 dolara, a pošto je uspeo da osvoji ovaj turnir bez poraza sleduje mu posebna nagrada. Iz nagradnog fonda pripada mu 514.000 dolara jer je na svom putu upisao sve tri pobede u grupi, trijumf nad Dominikom Strikerom u polufinalu i sada nad Arturom Fisom u finalu, koji je trenuntno na 37. mestu na ATP listi.

Više od novca i bodova prija društvo u kom se Hamad našao.

Naime, prethodni osvajači ovog turnira su sam krem svetskog tenisa.

2018. godine titula je pripala Stefanosu Cicipasu. Godinu dana kasnije pehar je podigao Janik Siner, dok je 2021. godine Karlos Alkaraz bio najbolji!

 

 

Siner, Cicipas i Alkaraz su najveće nade tenisa, a njihova karijera u seniorskoj konkurenciji je impresivna.

Španac je bio i najbolji teniser planete, a osvajač je dva gren slema. Janik Siner je osvojio Dejvis kup sa Italijom, igrao finale Završnog Mastersa ove godine kada je poražen od Novaka Đokovića, a u budućnosti će se upravo sa Alkarazom i Đokovićem boriti za sve najveće trofeje.

Vreme radi za Hamada, a ovo je pokazatelj da je na pravom putu! 

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, a ljubitelje tenisa u Srbiji može da raduje da ima dostojnog naslednika u vidu svog sunarodnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading