ISPOVEST OD KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO: Jelena Dokić otkrila STRAVIČNE DETALJE ZLOSTAVLJANJA koje je doživljavala od OCA!

Autor:

Sport

02.12.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolesna ambicija roditelja umalo je Jeleni upropastila život.

ISPOVEST OD KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO: Jelena Dokić otkrila STRAVIČNE DETALJE ZLOSTAVLJANJA koje je doživljavala od OCA!

Foto: Tanjug/AP

Jelena Dokić

Jelena Dokić bila je jedna od najtalentovanijih teniserki na planeti. Bila je Jelena četvrta na svetu, igrala je polufinale Vimbldona, Rolan Garosa, a stiče se utisak da je u karijeri mogla i "više".

Često koristimo ovo neko je "mogao više", bez da smo upućeni u životnu priču i sudbinu sportista koje gledamo preko malih ekrana ili uživo na mečevima.

U trenutcima svoje najveće slave, Jelena Dokić je proživljavala pravi pakao, i to od strane osobe koja je trebalo da bude njen oslonac i podrška - rođenog oca Damira Dokića.

Republika

Foto: Ap photo

Damir Dokić

 

Dugo je Jelena ćutala o zlostavljanju nakon karijere, ali je odlučila da podeli svoju životnu priču, a otkrila je neke detalje od kojih se ledi krv u žilama.

- Polufinalistkinja sam Vimbldona, sedim u suzama nasred prostorije za igrače, razgovaram telefonom sa ocem, koji kaže da sam sramota i bruka za njega i porodicu, zato što sam izgubila u polufinalu Vimbldona - priča Dokićeva, koja je tada imala 17 godina, i dodaje:

- Nije mi dozvoljeno da se vratim u hotel, već mi je rekao da radim šta hoću, da spavam na ulici, jer se ne vraćam. Ostala sam na Vimbldonu, čekala da svi odu, sakrila sam se u ćošak prostorije za igrače kako bih tu prenoćila. Našli su me usred noći jer su čistači sređivali prostoriju kasno - rekla je Jelena Dokić

 

 

Jelena je završila karijeru 2014. godine. kada je postala trener, a potom i uspešno TV lice. Napisala je i autobigrafiju "Nesalomiva" u kojoj je iznela svoju ispovest o životu, karijeri i o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja.

Jelena se borila sa depresijom i viškom kilograma, a dobijala je pregršt uvredljivih komentara na račun izgleda.

Pobedila je Jelena sve, a odlučila je da uvek i svuda podeli svoju priču kako neke druge devojčice i dečaci ne bi morali da trpe što je i ona, već da se suprotstave zlostavljačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading