NAJVEĆI SVIH VREMENA NEMA DILEMU: Novak Đoković je KRALJ SVEGA!

Autor:

Sport

02.12.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veličina prepozanje veličinu.

NAJVEĆI SVIH VREMENA NEMA DILEMU: Novak Đoković je KRALJ SVEGA!

Foto: www.profimedia.rs

Nije bitan sport ili disciplina, istinski šampion uvek prepoznaje sebi sličnog. Roni O'Saliven je najbolji igrač snukera u istoriji, a njegova dostignuća teško da će neko prevazići.

Britanac koji ima nadimak "raketa" je pravi umetnik sa štapom u ruci, a njegov atraktivan stil približio je ovaj sport i onima koji isti nikada nisu gledali.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roni O'Saliven

 

Još jedna legenda snukera Džimi Vajt uporedio je Ronijevu igru sa Rodžerom Federerom, ali O'Saliven je malo drugačijeg mišljenja.

- Federer, Nadal, Đoković – oduvek sam voleo da ih gledam. Oni su trojica najboljih svih vremena. Za mene je Đoković kralj svega. Nezavisno od toga da li si fudbaler, golfer ili hokejaš, svi se ugledaju na Đokovića. Voleo bih da na stolu mogu da radim to što Đoković radi na terenu - rekao je Roni O'Saliven.

O’Salivan je počeo da se bavi snukerom još kada je imao 7 godina, a sa 10 je napravio prvi takmičarski trocifreni brejk i postao britanski šampion do 16 godina, kada je imao 13.

Među mnogobrojnim titulama sa rangiranih i nerangiranih turnira, rekordnih sedam puta je bio pobednik svetskog prvenstva, sedam puta Mastersa i ima sedam titula na šampionatu Ujedinjenog Kraljevstva, na kojem drži rekord kao najmlađi šampion.

2013. godine postao je treći igrač posle Stiva Dejvisa i Stivena Hendrija koji je uspeo da odbrani titulu svetskog šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading