LEGENDARNI HJUIT LJUT NA DEJVIS KUP: Bilo mi je muka od podloge! To je frustrirajuće!

Autor: M. M.

Sport

27.11.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Australije besan.

LEGENDARNI HJUIT LJUT NA DEJVIS KUP: Bilo mi je muka od podloge! To je frustrirajuće!

Foto: www.profimedia.rs

Teniska reprezentacija Australije izgubila je u finalu Dejvis kupa sa 2:0, pošto je od nje bila bolja selekcija Italije. Kapiten "kengura" i legenda svetskog tenisa Lejton Hjuit je nakon odlučujućeg meča u Malagi imao pomešane emocije.

Naime, Hjuit je najpre govorio o osećaju ponosa zbog izadanja svojih izabranika, da bi potom žestoko kritikovao organizaciju i format takmičenja u Dejvis kupu.

- Bila je to sjajna nedelja u smislu naših igara. Pružili smo sebi priliku da se borimo do kraja. Ponosan sam tenisku reprezentaciju Australije. Malaga kao grad je organizovala sjajan događaj, ali u smislu onoga što mogu da urade sa formatom, ruke su im vezane. Nema više da neko bude domaćin i gost, nema mečeva u tri osvojena seta, tako da nije idealno - rekao je Hjuit, a prenosi britanski Ekspres.

On je istakao da je nezadovoljan podlogom na kojoj su odigrani mečevi Završnog turnira Dejvis kupa u Malagi. 

- Igrali smo na podlozi od koje mi je iskreno muka. To nije Dejvis kup, jer bi trebalo da se igra na šljaci, travi, na otvorenom... Frustrirajuće je što više nemamo različite podloge na Dejvis kupu, pogotovo u velikim mečevima - istakao je selektor Australije. 

Lejton Hjuit je kao igrač sa selekcijom Australije osvojio Dejvis kup 1999. i 2003. godine. Australija je ovo takmičenje osvajala 28 puta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading