OSVETA SINERU! NOVAK ĐOKOVIĆ furiozan u finalu za SEDMU TITULU na Završnom mastersu!

Autor:

Sport

19.11.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin slavio sa 2:0 (6:3, 6:3) posle sat i 44 minuta igre!

OSVETA SINERU! NOVAK ĐOKOVIĆ furiozan u finalu za SEDMU TITULU na Završnom mastersu!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković osvajač je Završnog mastersa u Torinu za 2023. godinu! Najbolji u istoriji "belog sporta" ponovo je demonstrirao silu i deceniju i po mlađen Janiku Sineru održao čas tenisa u finalu. Nije domaćem i perspektivnom Italijanu pomoglo ni 16.000 svojih navijača u Torinu, pa je meč u Srbinovu korist okončan posle sat i 44 minuta igre. Nole je, dakle, opet pokazao da su godine samo broj, jer je dan ranije u polufinalu savladao takođe poletnog Karlosa Alkaraza (6:3, 6:3).

Ispostavilo se da je mladi Španac još brže pao, budući da je njegov duel s Đokovićem trajao sat i po. Siner je do meča sa Noletom vezao četiri trijumfa na prestižnom mastersu, uključujući i onaj protiv lidera ATP liste, ali mu je Đoković već u narednom meču servirao osvetu.

Prvi set dobio je nakon brejka u četvrtom gemu, da bi potom nastavio da melje protivnika i rutinski privede kraju taj period igre 6:3. U nastavku je odmah na startu oduzeo servis rivalu. Iako se drugi set odužio, Novak je uspeo da mu još jednom oduzme servis i ubedljivo slavi - 6:3.

Đokoviću je ovo bilo deveto finale na Završnim mastersima, a osvojio je sedmu titulu! Na taj način postao je suvereni rekorder po broju trofeja, pošto sada ima jedan više od Rodžera Federera.

ĐOKOVIĆ - SINER 2:0

(6:3, 6:3)

6:3 Dupla greška Sinera. Novaku Đokoviću ide titula! Drugi brejk!

5:3 Siner nije iskoristio nekoliko prilika da uzvrati brejk. A, Novak to kažnjava i vodi sa 5:3. Đokovića jedan gem deli od sedme titule.

4:3 Najbolji i najduži gem u finalu. Trajao je više od 15 minuta. Siner je iskoristio tek osmu gem loptu. Ali, mogao je i Đoković da prelomi meč pošto ga je u dva navrata poen delio od brejka. Janik smanjuje na 4:3.

 

 

4:2 Bilo je napeto u šestom gemu. Siner se razigrao, stigao čak i do brejk lopte, ali je Đoković danas neprikosnoven.

3:2 Posle dugo, dugo vremena, Siner je lakše osvojio gem. Mada, ni ovog puta mu Nole nije dozvolio da se razleti.

3:1 Za razliku od Sinerovih, u Đokovićevim servis gemovima drame nema. Novak je i ovaj gem dobio bez izgubljenog poena zahvaljujući odličnim servisima.

2:1 Šteta, velika šteta! Novak je propustio tri brejk šanse. Na jednoj je imao zicer, ali je pogodio vrh mreže, pa je loptica otišla u aut. Smanjuje Siner na 2:1.

2:0 Nole funkcioniše kao sat. Sve mu polazi od ruke, što servis, što udarci. Potvrdio je brejk i vodi sa 2:0 u drugom setu! 

 

 

1:0 Gde je stao u prvom, tu je Novak Đoković nastavio i u drugom setu. Već u prvom gemu ovog kvartala Novak je napravio brejk! Siner nije osvojio nijedan poen na svoj servis!

DRUGI SET:

Prvi set trajao je svega 38 minuta. Novak je iskoristio jedinu brejk-loptu u tom periodu igre.

6:3 Au, kako igra naš Nole! Autoritativno je osvojio odlučujući gem i poveo sa 1:0 u setovima.

5:3 Namučio je Đoković Sinera. Morao je Italijan dobro da se pomuči da osvoji servis-gem. Ali je uspeo.

5:2 Novak igra furiozno u prvom setu. Sedmi gem je dobio bez izgubljenog poena!

4:2 Domaći igrač je ovog puta bio siguran na svom servisu. Izgubio je samo jedan poen i smanjio na 4:2.

4:1 Potvrđuje brejk Đoković i vodi sa 4:1! Odličan servis gem Srbina.

 

 

3:1 Novak je napravio brejk! Imao je Janik 40:15 u ovom gemu, ali je zaređao nekoliko grešaka. Ruku na srce, pogrešio je i sudija koji je jednu njegovu dobru loptu ocenio kao aut. A, Siner nije tražio čelendž.

2:1 Dva asa u prvom, još dva u drugom gemu. Servisom Novak odrađuje veliki deo posla na startu meča.

1:1 Osvaja Janik svoj prvi servis gem. Teško rivali uzimaju Sineru servis gemove jer je mladi Italijan sjajan u tom segmentu.

1:0 Novak silan na startu. Ubitačnim servisom i bez izgubljenog poena osvojio je prvi gem. 

Meč u Torinu je počeo.

PRVI SET

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Siner

Nole će protiv sebe imati i 16.000 domaćih navijača, koji su u nekim ranijim mečevima pokušavali da isprovociraju najboljeg tenisera sveta.

Prethodno je Srbin izgubio od Italijana u meču grupne faze prestižnog turnira, pa će na ovom meču probati da se osveti.

Nole je na prag sedme titule stigao pobedom nad Karlosom Alkarazom od 2:0, dok je mladi Italijan bio bolji od Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite tekstualni prenos finala Završnog mastersa u Torinu u kom će snage odmeriti Novak Đoković i Janik Siner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ime

19.11.2023 20:07

Fantazija. Ovaj čovek je daleko ispred svih. Bravo Novače!