"JA TEBI VOJVODO, TI MENI SERDARE"! Evo šta je sve Alkaraz PRIČAO o Novaku! Đoković je umeo da UZVRATI!

Autor:

Sport

18.11.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniseri današnjice sastaju se u polufinalu Završnog Mastersa u Torinu.

"JA TEBI VOJVODO, TI MENI SERDARE"! Evo šta je sve Alkaraz PRIČAO o Novaku! Đoković je umeo da UZVRATI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Igrom sudbine Novak Đoković i Karlos Alkaraz odmeriće snagu već u borbi za finale poslednjeg ATP turnira u sezoni.

Spektakl u Torinu zagarantovan je "zaslugom" Janika Sinera koji je savladao Holgera Runea iz Danske i "uveo" Noleta u polufinale, jer bi svakim drugim epilogom srpski as bio eliminisan.

Španac je do polufinala stigao takođe skorom 1-2, pošto je posle poraza od Saše Zvereva (7:6, 3:6, 4:6), sa po 2:0 savladao Ruse, Danila Medvedeva i Andreja Rubljova. S druge strane, Nole je bio bolji od Runea (2:1), da bi potom dobio i Huberta Hurkača (2:0), ali je izgubio od Sinera s 1:2. 

Foto: Tanjug/AP

 

Trenutno je u međusobnom skoru Novaka i "Karlitosa" nerešeno, obojica imaju po dve pobede, pa će posle večerašnjeg duela (21.00) neko preuzeti vođstvo.

Ono što je posebno zanimljivo da, iako između njih vlada veliki rivalitet, nikad nisu štedeli komplimente jedan prema drugom.

- Njegov napredak u poslednjih šest meseci je neverovatan. Imao sam priliku da treniram s njim ovde, i da provedemo malo vremena zajedno – sjajan je i na terenu i privatno. Volim da gledam kako igra, kao i mnoge druge kolege. Nema sumnje da je fantastičan za naš sport. Mislim da je odlično što imamo tako mladog momka koji je uneo osveženje - rekao je Đoković o Špancu posle mastersa u Madridu.

Alkaraz je u Torinu izneo niz hvalospeva na račun prvog tenisera sveta:

– Jedan od najtežih izazova sa kojim mogu da se suočim. Novak je Novak. On je najbolji igrač trenutno na svetu. Neverovatan je. Izgubio je samo šest mečeva ove sezone. Probaću da pokažem najbolji tenis, da uživam, radujem se baš što ću da igram protiv Novaka – izjavio je španski teniser.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Nole je dobio Karlosa u finalu Mastersa Sinsinati, ali nije krio oduševljenje njegovom igrom:

- Impresivno je kako dobija velike mečeve, uvek je hrabar u najvažnijim trenucima. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko dobro se nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Više me ne iznenađuje, možda me je iznenađivalo krajem prošle ili početkom ove godine - naglasio je srpski as.

Nasuprot tome, Španac je podigao pehar u finalu Vimbldona, na čemu mu je i tada čestitao Đoković:

- Ljudi su pričali o prošlosti da njegova igra ima nekih izostanaka u igri u odnosu na mene, Rafu i Rodžera. On ima sve pomalo od nas. On ima taj mentalitet španskog bika kao što je Rafa imao. Od mene ima bekend slajs, da se adaptira, to ima kao ja. Rodžer i Rafa imaju svoje snage i slabosti, ali je Karlos kompletan igrač. Adaptira se dobro i to je ključ za uspješnu karijeru na svim podlogama – kaže Nole.

Foto: Tanjug/AP

 

Svojevremeno je u razgovoru za ATP, "Karlitos" pričao s najvećim poštovanjem prema Srbinu:

- Neću da lažem, skoro na svakom treningu mislim o njemu. Kada treniram, imam cilj, kada idem na turnire, imam cilj. Cilj je da budem svetski broj jedan do kraja godine, tako da mi je Đoković na umu na skoro svakom treningu. Na svakom treningu moram da budem najbolji što mogu. Svaku loptu mogu da odigram sa 100 odsto kako bih mogao da ga sustignem - priznao je Španac.

Nije prošlo bez njihovog susreta i na Dejvis kupu, kada je najbolji ikada učestvovao sa reprezentacijom Srbije.

- Uvek branim igrače. Možda ste iznervirani što nije ovde. Što ja imam 36, a on 20 godina i kako sam ja ovde, a on nije. Igrao je prošle godine, odmah je došao posle US opena. To ne smete da zaboravite. Nemojte se ljutiti zbog toga. I u mojoj zemlji je bilo negativnih reakcija u sličnim situacija. On je mnogo igrao. Iako ima 20 godina, to ne znači da je Supermen. Bolje je za nas kao srpski tim što nije ovde. On je već na tom nivou. Na dobrom je putu i da nas stigne rezultatski. Tek nekoliko godina igra na top nivou, osvojio dva grend slema, bio prvi. Uradio je mnogo toga. On je specijalan tip, pred njim je sjajna karijera, ako ostane zdrav. Nije garantovano da će ispisati istoriju sporta, jer ima 1000 drugih koji hoće da ga pobedi. On je jedan od najboljih protiv kog sam igrao. Sjajan je ambasador našeg sporta - istakao je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading