ALKARAZ UDARA NA ĐOKOVIĆA: Španac zakazao duel sa Noletom

Autor:

Sport

17.11.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos dobio Medvedeva sa 2:0 i obezbedio prvom mesto u Crvenoj grupi, pa i polufinale sa našim asom.

ALKARAZ UDARA NA ĐOKOVIĆA: Španac zakazao duel sa Noletom

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Novak Đoković prošao je u polufinale Završnog mastersa sezone u Torinu tako što je Italijan Janik Siner u poslednjem meču Zelene grupe savladao Holgera Runea i obezbedio prvo mesto u grupi a Noleta smestio na drugu poziciju. To znači da će Nole u polufinalu igrati protiv pobednika Crvene grupe a to je Španac Karlos Alkaraz koji je savladao danas Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4.

Foto: www.profimedia.rs

Medvedev i Alkaraz

Alkaraz je morao da reši ovaj duel u dva seta jer u slučaju da je Rus izjednačio na 1:1 u setovima svašta je moglo da se desi i zavisilo bi i od večerašnjeg duela između Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljova. Ovako, Alkaraz ide na Novaka u polufinalu a Medvedev će biti drugi i ići će na Sinera. Polufinalni dueli su na programu u subotu. 

Biće to peti međusobni meč između Đokovića i Alkaraza i prilika da jedan od njih dvojice povede sa 3:2. Poslednji susret pripao je Noletu u Sinsinatija, dok je Španac slavio u finalu Vimbldona, a Srbin u polufinalu Rolan Garosa. Prvi meč ikada između njih dvojice dobio je Karlos u polufinalu mastersa u Madridu prošle godine.

Osim za prolaz u finale, Đoković i Alkaraz će igrati za novih 400 ATP bodova, koliko donosi pobeda u polufinalu, ali i priliku da se u finalu neko od njih dvojice bori za još 500 bodova. To je posebno važno našem asu jer iz 2022. brani svih 1.500 bodova i već je izgubio 200 porazom od Sinera, dok Alkaraz ne brani ništa i može da osvoji maksimalno 1.300 bodova.

Podsetimo, Novak Đoković na Završnom mastersu juri rekordnu sedmu titulu, ali i dovoljan broj bodova kojima bi mogao da osigura prvu poziciju na vrhu ATP liste. Na tom putu Noletu prepreku predstavljaju protivnici, ali i svi oni koji gledaju kako da ga sputaju i otežaju mu put ka uspehu. Prljavu kampanju predvode Italijani uvereni da ako eliminišu nekako Srbina onda njihov ljubimac Siner ima šanse da osvoji prvenac na turniru osmorice najboljih u godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading