NOVAK ZVANI DIGITRON: Đoković opet morao da računa i evo šta mu je potrebno za polufinale mastersa u Torinu

Autor:

Sport

15.11.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole cele sezone nešto sabira i oduzima, ali na kraju uvek uspe da ostvari cilj i pomeri granice u tenisu.

NOVAK ZVANI DIGITRON: Đoković opet morao da računa i evo šta mu je potrebno za polufinale mastersa u Torinu

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni, Pixabay.com

Novak Đoković može do polufinala Završnog mastersa u Torinu uprkos porazu od Janika Sinera sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) u drugom meču Zelene grupe. Kalkulaciju, kojih je verovatno i previše ove sezone kada je u pitanju Nole, je dodatno zakomplikovala predaja Stefanosa Cicipasa Holgeru Runeu pa je umesto Grka za treće kolo uskočio Poljak Hubert Hurkač koji će i biti protivnik Noletu u odlučujućem meču.

Naime, da bi se našao među četiri najbolja Noletu je potrebno da u poslednjem trećem kolu sutra savlada Hurkača sa 2:0 u setovima da bi bio siguran, dok bi u slučaju pobede sa 2:1 ili poraza ispao ako bi Holger rune pobedio Sinera. S druge strane, ako Italijan bude bolji od Danca Novaku će za polufinale biti dovoljna bilo kakva pobeda protiv Poljaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naredna prepreka: Hubert Hurkač

Ovo je samo jedna u nizu kalkulacija kojom je Đoković morao da se bavi ove sezone. Pre toga šta mu je potrebno za plasman u polufinale Završnog mastersa, Nole je računao šta mu je to u Torinu neophodno da 2023. završi na teniskom tronu. Kada je savladao Holgera Runea osvojio je potrebnih 200 bodova i godinu će rekordni osmi put završiti kao najbolji teniser sveta.

Pre toga, mada je uvezano jedno sa drugim, Novak i njegovi navijači kalkulišu i sabiraju nedelje na vrhu ATP liste. Srbin će u ponedeljak započeti jubilarnu 400. sedmicu na teniskom tronu, a kako sada stvari stoje ima zagarantovano prvo mesto barem do 8. januara, odnos 406 sedmica.

Pre toga Đoković je računao kao do rekordnog 24. grend slema, a osvojio ga je na US openu. Sve vreme teče i brojanje njegovim titula, a trenutno je na 97. Zato svi računaju kada bi mogao da stigne do jubilarne 100. titule, odnosno 103 Rodžera Federera i rekord koji sa 109 titula drži Džimi Konors.

Foto: tanjug

 

I svih ovih kalkulacija je Đoković svestan, ali pokušava da se njima ne opterećuje.

- Volim da se takmičim, volim ovaj sport. To mi je najveća motivacija, jer sam već postigao mnogo rekorda, mnoge sam oborio i to je sjajno. Čak i da napustim profesionalni tenis sada i osvrnem se na sve što sam uradio, mogu da budem izuzetno, izuzetno zadovoljan. Nemam nikakav pritisak da nastavim da se takmičim, ali i dalje imam želju. Igram na veoma visokom nivou, rekordi su velika inspiracija, to nema sumnje. I dalje želim da ispisujem istoriju tenisa i vidim koliko daleko mogu da stignem - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading