ZATO JE NOVAK ŠAMPION: Đoković i u porazu pronašao nešto dobro

Autor:

Sport

15.11.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole optimista pred odlučujući meč u Torinu.

ZATO JE NOVAK ŠAMPION: Đoković i u porazu pronašao nešto dobro

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković zakomplikovao je sebi put do polufinala Završnog mastersa u Torinu posle poraza od Janika Sinera sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) u drugom meču Zelene grupe. Da bi se našao među četiri najbolja Noletu je potrebno da u poslednjem trećem kolu sutra savlada Huberta Hurkača sa 2:0 u setovima da bi bio siguran, dok bi u slučaju pobede sa 2:1 ili poraza ispao ako bi Holger rune pobedio Sinera.

S druge strane, ako Italijan bude bolji od Danca Novaku će za polufinale biti dovoljna bilo kakva pobeda protiv Poljaka. I svega je ovoga Đoković svestan, ali nije hteo da drami, već je ostao veliki i u porazu.

Šta bih mogao iz ovog poraza da naučim? Očigledno je da se u ovakvim mečevima pruža vrlo malo prilika za prednost, brejkove i ako ih vi ne iskoristite, onda će to učiniti vaš protivnik. U suštini je to bio slučaj. Mislim da sam naučio da u nekim trenucima moram biti malo odlučniji, što danas nisam bio. I to je u redu jer ćete neke mečeve dobiti, a neke izgubiti. Većinu svoje karijere pobeđivao sam u ovakvim mečevima, ali sam neke izgubio, kao ovaj večeras. Ne mislim da sam načinio previše grešaka u koncepciji moje igre, već je Janik odlučniji odlučniji i hrabriji u trenucima kada je bilo najvažnije. Osvojio je nekoliko neverovatnih poena, odigrao tačno one udarce koje je trebalo da odigra i jedino što možete da uradite je da mu “skinete kapu - rekao je Novak, pa nastavio:

Foto: Tanjug/AP

Imao podršku publike: Janik Siner

Normalno je da izgubim u ponekom od ovakvih mečeva, ali mislim da imam razloga da budem zadovoljan nivoom borbe koju sam prikazao. Uspeo sam da se vratim u meč posle seta zaostatka i brejka u trećem setu igrajući u zaista izazovnim i teškim uslovima. Ponosan sam na svoj trud i prikazanu borbenost,ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu.

Osvrnuo se Đoković i na činjenicu da je opet protiv sebe imao ceo stadion zbog činjenice da je igrao protiv domaćeg Italijana.

- Mislim da je to bilo očekivano. Jasno je da je publika veoma motivisana da podrži jedinog učesnika turnira iz Italije, i pošto se nalazi u odličnoj formi, normalno je da je publika želela da on pobedi - zaključio je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading