ŠOK U TORINU: Evo ZAŠTO se POVUKAO Stefanos Cicipas!

Autor:

Sport

14.11.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će znatnoi uticati na rasplet Zelene grupe u kojoj je Novak Đoković.

ŠOK U TORINU: Evo ZAŠTO se POVUKAO Stefanos Cicipas!

Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas zvanično je odustao od nastupa na ATP Završnom mastersu u Torinu.

Cicipas je prethodno predao meč drugog kola Dancu Holgeru Runeu, a umesto njega u Zelenu grupu sada će ući poljski teniser Hubert Hurkač.

Poljak će tako biti naredni rival Novaka Đokovića, a meč trećeg kola igra se u četvrtak.

Grk je čak imao i dve brejk lopte u prvom gemu meča protiv Runea, ali nije uspeo da uzme gem.

 

 

Posle ovog gema Danac je osvojio oba preostala gema, posle kojih je Cicipas zatražio pomoć fizioterapeuta i potom predao meč.

- Izvinjavam se navijačima, bolno je to što nisam mogao da završim meč. Doktori su mi dali ‘zeleno svetlo’ da zaigram, ali sam se osećao užasno na terenu. Nije ispalo dobro, mrzim da predajem mečeve. Ubija me to što neću moći da igram dalje - rekao je Stefanos, pa nastavio:

- Trenirao sam poslednjih dana, ali nisam provodio mnogo vremena na terenu. Imao sam problema sa kretnjom, ovo je tenis, a ne pikado i važno je da se dobro osećam. Bilo je veoma bolno, izdržao sam to nekoliko puta u karijeri, ali je ovo bilo previše. Osećao sam bol tokom zagrevanja i već tada je bilo jasno da neću moći dalje da igram-  završio je Cicipas.

Kalkulacije su sada jasne.

Novak prolazi dalje ako večeras (21 čas) pobedi Janika Sinera, drugi uslov bio je da Holger Rune dobije grčkog igrača što se i dogodilo predajom.

Ukoliko izgubi od Italijana Đoković i dalje drži sve u svojim rukama, pošto bi onda u četvrtak morao da pobedi Huberta Hurkača, Poljaka koji će zameniti Stefanosa u grupi. Njemu rezultatski taj meč ništa ne znači, jer ne može da prođe, ali može da zaradi 200 bodova i oko 400.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading