"U BEOGRADU O NAREDNIM KORACIMA..."! Oglasio se Lajčak posle razgovara sa Vučićem!

Autor:

Vesti

14.11.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa predsedikom Srbije i šefom vladine kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao sam o daljem putu u dijalogu i neophodnim narednim koracima za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji, objavio je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

"U BEOGRADU O NAREDNIM KORACIMA..."! Oglasio se Lajčak posle razgovara sa Vučićem!

Foto: Printscreen

Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak saopštio da je održao sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, gde su razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Glavna tema sastanka bila je sprovođenje sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa između dve strane.

 

 

- Nakon posete Kosovu, otputovao sam u Beograd kako bih se pripremio za ovonedeljni sastanak glavnih pregovarača. Sa predsedikom Srbije i šefom vladine kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao sam o daljem putu u dijalogu i neophodnim narednim koracima za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji - objavio je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).


Jedna od glavnih tema razgovora bila je i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), na šta je Vučić insistirao tokom sastanka. On je naglasio da je Srbija uvek spremna za dijalog, da poštuje sve što je potpisano i dogovoreno i da se zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost na Kosovu. Ovo je od velikog značaja za opstanak Srba na ovom prostoru.

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, najavljen je za 16. novembar u Briselu. Prethodno, Lajčak se sastao sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem i liderima kosovske opozicije tokom svoje posete Prištini 7. i 8. novembra.

Petković je potvrdio da će razgovori o ZSO biti nastavljeni u Briselu u četvrtak, 16. novembra. Ovo je od velikog značaja za obe strane, jer je formiranje ZSO jedan od ključnih sporazuma koji će doprineti normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading