PRETI DA POMUTI SLAVU ĐOKOVIĆU: Poljakinja GAŽENJEM zadala domaći Novaku

Autor:

Sport

07.11.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iga Švjontek osvojila Završni turnir kod dama, izazov koji tek očekuje najboljeg tenisera sveta.

PRETI DA POMUTI SLAVU ĐOKOVIĆU: Poljakinja GAŽENJEM zadala domaći Novaku

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek pregazila je Džesiku Pegulu sa 6:1, 6:0 za samo 59 minuta, osvojila pehar na Završnom turniru kod dama održanom u Meksiku i zasluženo se vratila na vrh WTA liste. Kažemo zasluženo jer je Poljakinja celu 2023. odigrala na vrhunskom nivou i sa 68 pobeda osvojila još šest titula.

Na taj način ona je praktično "isprozivala" Novaka Đokovića. On na Završnom mastersu u Torinu tek treba da stavi tačku i kruniše maestralnu godinu na izmaku, a onda da pokuša da stavi šlag na tortu i da sa Srbijom napadne "salataru" za finalnom turniru Dejvis kupa.

Foto: Starsport

 

Koliko je bila dominantna u 2023. Švjontekova je dočarala u finalu u Kankunu ne ostavljajući protivnici ni promil šanse. Međutim, Iga je bila iskrena prema sebi, analizirajući celu godinu, svesna da je u nekim situacijala popustila pod pritiskom, pogotovo na grend slemovima, ali ona brzo uči iz takvih iskustava, i i dalje je najkonstantnija na Turu.

Želela bih da se zahvalim mojoj porodici i timu. Moj tata je sa mnom u Kankunu. Hvala vam što me podržavate. Tim je bio sa mnom tokom cele sezone u kojoj sam imala uspone i padove. Čestitam i Džesiki na sjajnoj sezoni - rekla je na kraju Švjontekova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, WTA se propisno obrukao što se organizacije tiče završnog turnira kod dama. Sve igračice su se žalile na loš teren, na kojem realno nije moglo da se igra niti su mogle da pokažu najbolje partije. Međutim, to Poljakinji izgleda ništa nije smetalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 


 

 

 je zasluženo završila kao svetski broj jedan 2023. godinu! U finalu finalnog turnira u Kankunu, 22-godišnja devojka iz Varšave je pobedila 

Komentari (0)

Loading