SRPSKI AS KRALJ "BELOG SPORTA"! Nole uskoro stiže do magičnog broja 400

Autor:

Sport

06.11.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole pomera granice

SRPSKI AS KRALJ "BELOG SPORTA"! Nole uskoro stiže do magičnog broja 400

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković iz dana u dan pomera granice u belom sportu. Srbin je ovog ponedeljka započeo svoju rekordnu 398. nedelju na čelu ATP liste i sada ga samo dve sedmice dele od čudesnog i nedostižnog broja 400!

Osvajanjem turnira u Parizu Novak je obezbedio novih 400 bodova i na najnovijoj ATP listi je ubedljivo prvi sa 11.445. poena.

S druge strane, njegov protivnik Karlos Alkaraz je ostao bez 170 bodova zbog rane eliminacije. 

Trijumfom u gradu svetlosti Novak je došao na korak od neverovatnog podviga. Naime, samo jedna pobeda na Završnom turniru u Torinu biće mu dovoljna da osigura prvo mesto na kraju 2023. godine.

Novak je sedam godina završio na teniskom tronu i po tome je apsolutni rekorder, a sada ima priliku popravi lični rekord i osmi put u karijeri završi kalendarsku godinu na prvom mestu ATP liste. Sa sedam godina na vrhu je rekorder ispred Pita Samprasa sa šest, kao i Rafaela Nadala,. Rodžera Federera i Džimija Konorsa sa pet, a još jedna godina na vrhu bi ga dodatno digla do nedostižnih visina.

I to nije sve, ta jedna pobeda biće dovoljna da srpski as probije i nestvarnu granicu od 400 nedelja na vrhu ATP liste. Ako ostvari jedan trijumf u Torinu i matematički će obezbediti 406 nedelja na vrhu. Kada se sve sabere, Nole je već prevalio punih sedam godina na teniskom vrhu i sve bliže je osmoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading