POKLONITE SE TENISKOM KRALJU IZ SRBIJE: Đoković je u finalu mastersa u Parizu!

Autor:

Sport

04.11.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste dešavanja sa meča u pariskoj dvorani "Bersi" protiv Rubljova!

POKLONITE SE TENISKOM KRALJU IZ SRBIJE: Đoković je u finalu mastersa u Parizu!

Foto: star sport

Jedan jedini - Novak Đoković! Najbolji teniser u istoriji tog sporta, naš Nole, ponovo je odigrao epski meč, koji će ostati zapisan u teniskim almanasima i, pogodite, slavio u njemu!
 
Ovog puta žrtva mu je bio Andrej Rubljov, ruski igrač, koji je osvojio prvi set. Ali, kako je duel od ukupno tri sata odmicao, Nole je dizao ritam i energetski izgledao mnogo bolje, pa je na kraju slavio sa 2:1.
 
Već sutra (nedelja, 15.00) igraće za sedmu titulu na prestižnom turniru, a rival će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov. 
Novak Đoković - Andrej Rubljov
2:1 (5:7, 7:6, 7:5)

7:6 - Ma, bravo bre! Novak Đoković je u finalu, uzeo je brejk!

6:5 - Novak je bez uzgubljenog poena obezbedio mimimum taj-brejk. Rubljov će drugi put servirati za ostanak u meču.

5:5 - Nije Nole uspeo da dođe do brejka, iako je imao 30:0. Drama dostiže vrhunac.

5:4 - Važan gem osvojio je Novak, mada opet nije blistao sa osnovne linije. Rus će prvi put servirati za ostanak u meču.

4:4 - Rezultat je u egalu. Važan servis gem je pred Novakom, meč se lomi.

4:3 - Nije da Novak blista s procentom ubačenog prvog servisa (53 odsto u trećem setu), ali je na drugi osvojio čak 85 odsto. Rubljov ne čita Đokovićeve druge servise.

3:3 - Kao da su sada obojica apsolutni fokus usmerili na svoje servis gemove. Rubljov i dalje pleni elegantnošću. Umor mori i Rusa i Novaka, ko će duže izdržati...

3:2Servisima je Đoković naveo gem na svoju vodenicu. Kasnije su taktički drugi servisi odradili svoju funkciju.

2:2 - Bio je Đoković na pragu brejka, međutim, Rus je izdigao i uspeo da odbrani servis. Ali, ako Nole nastavi u ovom ritmu, brejk je neizbežan. 

2:1 - Novak igra mnogo bolje! Novi siguran servis gem za Srbina. Osvojio je osam od devet poena na svoj servis u dosadašnjem toku trećeg seta.

1:1 - Dobio je Rubljov gem, ali ne izgleda to više tako sigurno kao u drugoj polovini prvog i čitavom drugom setu.

1:0 - Silovito je počeo Đoković u trećem, odlučujućem setu. Prvi gem je osvojio bez izgubljenog poena.

TREĆI SET

Novak je iskoristio pauzu da ode do toaleta. Vratio se posle 10 minuta. Biće izmasiran pre nego što meč bude nastavljen. 

7:6 - SET ZA NOVAKA! Gledaćemo odlučujući treći set, pošto je Đoković u taj-breku drugog slavio sa ubedljivih 7:3.

6:6 - Drama na vrhuncu. Nole je izjednačio. Igra se taj-brejk!

5:6 - Ali, Rubljov ipak stiže do 6:5. Neverovatno koliko je linija pogodio u današnjem meču. Novak servira za opstanak u meču.

5:5 - Đoković je u desetom gemu izgledao prilično dobro energetski. I, osvojio ga je rutinski! Vreme je za iskorak, ovaj, brejk!

4:5 - Pretio je Novak u ovom gemu, ali i dalje poklanja dosta poena Rusu. Moraće da servira za ostanak u meču.

4:4 - Odigrao je ramom Rubljov na 15:15 i tako omogućio Novaku mirniji gem. Servis je primogao kad je zatrebalo, opet je pritisak na Rubljovu.

3:4 - Sedmi gem drugog seta bio je možda i najinteresantniji dosad. Nole je igrao čak i brejk-šansu, ali Rus ne da svoj servis i dobija gem na razliku.

3:3 - Lakše nego inače Nole stiže do izjednačenja. Prikazao je raznovrstan tenis u šestom gemu drugog seta. Ovo hrabri.

2:3 - Ruski teniser igra kao transu. Nole je bio na pragu brejka, vodio je sa 40:0, ali je Andrej vezao pet poena i ponovo vodi.

2:2 - Ponovo je Nole izrudario gem. Sada je 2:2 u drugom setu.

1:2 - Novak se baš inferioran na protivnički servis, još jedan je izgubio sa nulom.

1:1 - Mora Novak da se dobro oznoji za svaki gem. Imao je 40:15, a onda je Rubljov došao do brejk lopte. Ali, izvukao se Novak i odbranio svoj servis.

0:1 - Uzima Rubljov gem sa nulom. Energetski je na mnogo višem nivou od Novaka. Nadamo se da će još jednom Đoković naći način da se Hudinijevski izvuče.

DRUGI SET

5:7 - Set za Rubljova. Na 15:30 Novak je pogodio samu liniju i sprečio Rubljova da dođe do dve vezane set lopte. Međutim, već u narednom poenu Novakov drugi servis išao je svega 111 kilometara na čas pa je Rubljov bio u savršenoj poziciji za viner. Na set loptu Novak je odigrao očajan drob-šot.

5:6 - Procenat osvojenih poena na prvi servis Rubljovu se podigao na čak 75 odsto. U prethodna tri servis gema Rusa Novak nije imao nikave šanse.

5:5 - Ozbiljno je pripretio Rubljov i stigao do 0:30, ali je poput prethodnog servis gema Novaka izvukao servis iz teške situacije. Ponovo je najpre Đoković vezao tri uzastopna servis vinera, a onda je Rubljov nonšalantno lansirao jedan forhend u aut.

4:5 - Rus ne greši, sada Đoković mora da servira za ostanak u prvom setu.

4:4 - Au, kakav ludački gem. Rubljov je vodio 40:0, bio na pragu brejka, ali ga je Đoković izbombardovao servisima i izjednačio.

3:4 - Nije bio Novak zadovoljan savetima koje mu je udelio brat Marko tokom prethodnog gema, pa se u jednom trenutku propisno izvikao prema boksu. Uprkos tome, stigao je do 40:40, ali je opet prelako ispustio polu-priliku.

3:3 - Opet se Novakov servis-gem igrao na razliku. Ali, Đokovića ga je završio u velikom stilu - as udarcem.

2:3 - Rubljov značajno lakše uzima svoje servis-gemove u poslednjih par minuta. Osvojio je osam od poslednjih devet poena kada je servirao.

2:2 - Zapretio je Rubljov sa vođstvom od 0:30 zahvaljući Novakovim neiznuđenim greškama, ali je Srbin vezao četiri poena i došao do 2:2.

1:2 - Rus je ekspresno rešio treći gem u svoju korist. 

1:1 - Rubljov uzvraća istom merom! Ovaj je ribrejkovao Novaka u maratonskom gemu.

1:0 - Odmah brejk. Novak je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis rivalu. 

POČETAK MEČA

PRVI SET

Početak meča kasni jer su Dimitrov i Cicipas igrali prvo polufinale duže od dva i po sata.

PRE MEČA:

Novak Đoković kreće po novo finale na mastersu u Parizu u kojem juri sedmu titulu. Najbolji teniser sveta sastaje se sa Andrejem Rubljovim, kojeg je pobedio u četiri od pet međusobnih duela. Taj jedan poraz Rus je Srbinu naneo usred Beograda u finalu Srbija opena prošle godine, a onda je platio ceh na Završnom mastersu i ovogodišnjim Australijan openu i Vimbldonu, kada mu je Nole ukupno prepustio samo nekoliko gemova.

S druge strane, Bugarin Grigor Dimitrov savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 7:6 u prvom polufinalu Pariza i čeka boljeg iz duela između Novaka Đokovića Andreja Rubljova, koji možete pratiti uživo na našem portalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading