OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Novak Đoković udara na Bekera

Autor:

Sport

03.11.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener često prozivao Noleta a sada će prvi put biti oči u oči od raskida saradnje 2016.

OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Novak Đoković udara na Bekera

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Boris Beker

Novak Đoković i Boris Beker oči u oči prvi put na teniskom terenu otkako su 2016. prekinuli saradnju na ne tako lep način. Naime, Nole će večeras igrati četvrtfinale mastersa u Parizu protiv mladog Danca Holgera Runea a kojeg od nedavno trenira upravo slavni Nemac.

Nema sumnje da je Beker preneo Runeu sve što zna o Đokoviću, mada i Danac i te kako dobro poznaje Srbina za kojeg ne krije da mu je idol. Pritom trenutno sedmi reket sveta još uvek može da se pohvali da je jedan od retkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Novakom (2:1) s obzirom na to da ga je dobio baš u prošlogodišnjem finalu mastersa u Parizu i u ovogodišnjem četvrtfinalu mastersa u Rimu, dok je Đoković slavio u prvom međusobnom susretu na US openu 2021.

Foto: Tanjug/AP

Nekad bili srećni zajedno: Beker i Đoković

Imajući sve ovo u vidu nema sumnje da će Novak biti silno motivisan da se osveti Dancu, ali i Nemcu. Naime, Beker je poslednjih godina često uzimao Đokovića u usta i uglavnom ga kritikova. Poslednji put to je bilo pre mesec dana kada je izjavio da "novak ponekad nije bio svoj na terenu" dok su sarađivali. S druge stane, Boris, kada mu to odgovara, iskazuje veliko poštovanje prema našem asu, što je bio slučaj i na promociji za glavnog trenera Runea kada jer govorio dobar deo konferencije i o našem asu.

Podsetimo, Đoković i Beker sarađivali su od 2013. do decembra 2016. godine, a ako se gledaju samo rezultati oni su uradili vrhunski posao. Srbin je pod nadzorom Nemca osvojio 25 titula, od čega je bilo šest grend slem trofeja - Po dva Australijan opena i Vimbldona, kao i jedan US open i jedan Rolan Garos, što mu je bio prvi trofej na pariskoj šljaci pa je sa Bekerom kompletirao sve osvojene grend slemove. Pored toga, Novak je sa Bekerom osvojio 14 masters titula i potpuno je dominirao svetskim tenisom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading