ALKARAZ SE POMIRIO SA SUDBINOM: Novak Đoković nedostižan za Španca u KONAČNOM OBRAČUNU

Autor:

Sport

01.11.2023

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos potvrdio da se ne oseća dobro pred rasplet borbe za prvo mesto ATP liste.

ALKARAZ SE POMIRIO SA SUDBINOM: Novak Đoković nedostižan za Španca u KONAČNOM OBRAČUNU

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz je porazom od Rusa Romana Safiuljina već u drugom kolu mastersa u Parizu (6:3, 6:4) prepustio sudbinu trke za prvo mesto ATP liste u ruke Novaka Đokovića. Španac  je izgubili 170 bodova, pa čak i da Srbin danas ispadne od Argentinca Tomasa Ečeverija ostaje na prvom mestu barem do 20. novembra. Tako će Novak započeti sigurno 399. nedelju na vrhu ATP liste, a verovatno i duže.

Foto: Tanjug/AP

Zna se ko će poslednji da se smeje: Alkaraz i Đoković

Naime, Španac je u lošoj formi pa čak ni to što ne brani ništa na Završnom mastersu u Torinu a Nole svih 1.500 bodova koji idu uz prošlogodišnju titulu, ne ostavlja mu velike šanse da može da 2023. završi na prvom mestu ATP liste. Zbog toga je Alkara zakukao na sva zvona.

- Jednostavno se nisam osećao dobro na terenu. Mnogo stvari treba poboljšati, mnogo je stvari koje moram da uvežbam. Nisam se dobro kretao. U razmenama, mislim da sam imao dobar kvalitet udaraca. Ali fizički u delu kretanja, moram mnogo da napredujem. Nije me uopšte iznenadio, jer sam znao da igra na odličnom nivou poslednjih nekoliko meseci, pobeđuje ozbiljne igrače, dolazi do finala. Znao sam da će igrati na visokom nivou - rekao je Alkaraz posle poraza od Rusa i potvrdio da se ne oseća dobro na terenu pred finalni obračun sa Đokovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading