NOVAKOV DRUGAR OSVOJIO STOKHOLM: Monfis eliminisao Srbina i osvojio titulu posle drame u finalu!

Autor:

Sport

22.10.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ATP turnir u Švedskoj igrao se za nagradni fond od 673.630 evra.

NOVAKOV DRUGAR OSVOJIO STOKHOLM: Monfis eliminisao Srbina i osvojio titulu posle drame u finalu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Gael Monfis

Francuski teniser Gael Monfis osvojio je titulu na ATP turniru u Stokholmu, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Pavela Kotova 4:6, 7:6 (8:6), 6:3.

Meč je trajao dva sata i 38 minuta. Monfis je 140. teniser sveta, dok je Kotov 109. na ATP listi. Kotov je prvi set dobio rezultatom 6:4. U drugom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao Monfisu rezultatom 8:6.

Francuski teniser je nastavio sa dobrom igrom u trećem setu, koji je na kraju dobio sa 6:3. Monfis je trijumfom u Stokholmu stigao do 12. titule u karijeri, a prve ove sezone. Kotov nije osvojio nijedan ATP turnir u karijeri. Gael je, inače, drugar i veliki poštovalac kolege Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, a prethodno je u polufinalu turnira u Švedskoj eliminisao srpskog igrača Lasla Đerea u polufinalu (2:0).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Monfis

Francuz je za trijumf u Švedskoj osvojio 102.460 evra i 250 poena za ATP listu, dok je Kotovu pripalo 59.760 evra i 150 bodova.

ATP turnir u Stokholmu igrao se za nagradni fond od 673.630 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading