ŠTA SE OVO DEŠAVA? Subota je CRNI DAN za sprski tenis! I Đere ostao bez finala u Stokholmu!

Autor:

Sport

21.10.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U finalu ATP turnira u prestonici Švedske sastaće se Pavel Kotov i Gael Monfis.

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Subota je CRNI DAN za sprski tenis! I Đere ostao bez finala u Stokholmu!

Foto: Tanjug/AP

Nešto ranije je Rus Petar Kotov pobedio Miomira Kecmanovića, bez finala je ostao i Laslo Đere od koga je u dva seta bolji bio Gael Monfis.

Nekada šesti, a danas 140. teniser ATP liste, je pobedu upisao u dva seta, posle sat i 17 minuta igre, rezultat je bio 2:0 (7:5, 6:2).

Monfis je do brejka došao već u prvom gemu meča. Nanizao je Francuz četiri osvojena gema, od toga dva brejka. U ta četiri gema Đere je osvojio samo jedan poen.

Ipak, malo se probudio srpski as, osvojio svoj gem, a zatim i u najdužem poenu seta vratio jedan brejk i smanjio na 3:4.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gael Monfis

U devetom gemu je Đere spasio jednu set loptu i potom uspeo da vrati i drugi brejk. Ovoga puta taj uspeh nije uspeo da potvrdi. Monfis i treći put u ovom delu meča je oduzeo servis Srbinu i ovoga puta na svoj zatvorio prvi set.

Kako je završio prvi, ušao je u drugi set Franuz. Mnogo problema imao je Đere i uz dva brejka prednosti za vođstvo 4:0, ali uz veću borbu u odnosu na prvi set. Međutim, ovoga puta Đere nije uspeo da nađe način da se vrati u meč i Monfis je rutinski priveo posao kraju.

Nema sumnje da će ova subota ostati crnim slovima upisana u srpskom tenisu, budući da su u istom danu poraze doživeli Hamad Međedović u kvalifikacijama za ATP Bazel, kao i već pomenuti Đere i Kecmanović u Stokholmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading