PRESKOČIO PRVU PREPREKU: Đere lako sa Borgovim sinom u Stokholmu!

Autor:

Sport

17.10.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U borbi za četvrtfinala čeka ga Amerikanac Volf.

PRESKOČIO PRVU PREPREKU: Đere lako sa Borgovim sinom u Stokholmu!

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere u finalu

Laslo Đere uspešno je preskočio prvu prepreku na ATP turniru serije 250 u Stokholmu, pošto je u dva seta savladao domaćeg tenisera Lea Borga - 6:3, 6:3, sina legendarnog Bjorna Borga.

Osim slavnog prezimena, mladi 20-godišnji Leo za sada nema još čime da se pohvali. Uglavnom dobija posebne pozivnice za ATP turnire od kojih je verovatno dobar deo na račun očeve slave, koji je osvajio 11 gren slemova. Leo se nalazi na 359. mestu ATP liste, a u singlu u seniorskoj konkurenciji ima skor od jedne pobede i sedam poraza od ATP debija 2021.

Sa druge strane Đere je sada već iskusan stanovnik ATP tura. Još pride igra jednu od najboljih sezona u karijeri, nalazi se na 35. mestu ATP liste i već je došao do nivoa da ovakve mečeve rutinski rešava.

Čak i kada je Borg uspeo da vrati brejk u prvom setu i smanji na 3:2, Đere je odmah odgovorio. Ponovo mu je uzeo servis i rutinski finiširao set. U drugom je napravio odmah brejk i držao tu prednost do kraja seta za plasman u drugo kolo.

U borbi za četvrtfinala čeka ga Amerikanac Volf, a pored Đerea u drugom kolu Stokholma je i Miomir Kecmanović, koga čeka okršaj protiv Holgera Runea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading