AUSTRALIJANCI OPET ZAGORČAVAJU ŽIVOT NOVAKU: Sada će morati da igra NIKAD DUŽE za pehar

Autor:

Sport

03.10.2023

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promena i te kako utiče na raspored i kasno završavanje mečeva.

AUSTRALIJANCI OPET ZAGORČAVAJU ŽIVOT NOVAKU: Sada će morati da igra NIKAD DUŽE za pehar

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković osvojio je ove godine rekordan deseti trofej na Australijan openu, a da bi  odbranio titulu 2024. moraće da se dodatno pomuči. Organizatori prvog grend slema povukli su neočekivani potez koji će od tenisera zahtevati dodatni napor, pa i od našeg Noleta.

Naime, oni su doneli odluku da turnir u Melburn parku traje nikad duže, odnosno da umesto dosadašnjih 14 dana traje 15 dana. Tako će program na Australijan openu ubuduće startovati u nedelju umesto u ponedeljak. Tako će se turnir 2024. održati od 14. do 28. januara, a titulu brane Novak Đoković i Arina Sabalenka.

A kako to utiče na Đokovića? Danom više moći će da se reorganizuje raspored na tri najveća terena. Tako će dnevni raspored na "Rod Lejver areni" i "Margaret Kort" predviđati bar po dva meča, umesto dosadašnja tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka susreta, što bi moglo da ide u prilog našem asu. Noćne sesije će zadržati minimum dva meča, a raspored na areni "Džon Kejn" će ostati isti.

Foto: Profimedia

Kreg Tajli

- Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima. Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru - rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading