NOVAK OGORČEN! Nema opravdanja za OVO!

Autor:

Sport

25.09.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta otvorio dušu.

NOVAK OGORČEN! Nema opravdanja za OVO!

Foto: Tanjug/AP

Posle osvajnja US Opena, Novak Đoković "puni baterije" na Kosmaju za finiš teniske sezne, ali se i pored toga što ne igra povećava njegov rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste.

Noletov najveći protivnik za prvo mesto Karlos Alkaraz sprema se da na turneji po Kini preotme Srbinu prvu poziciju, ali je u međuvremenu, američka javnost još jednom prenela Đokovićevu poruku o domovini, njegovim emocijama, kao i sazrevanju posle detinjstva pod bombama.

"NBC 5" iz Teksasa je, naime, emitovao na društvenim mrežama deo intervjua koje je Nole dao Grejemu Bensingeru.

 

 

Prema ovom segmentu, veoma jakom i odnosi se na međunarodni maltretman, koji je naša država prolazila 1999. godine, a u njemu je najbolji teniser sveta ovako započeo obraćanje:

- Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu, sa bespomoćnim ljudima na ulicama i da, prosto, uništavaju sve? Ja nisam mogao da razumem to. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, za ubijanje nekoga, za uništavanje nečijeg doma... Mislim, to je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, veoma razljutilo! Ožiljci tih emocija, tog besa, i dan danas postoje u svima (nama iz Srbije) - rekao je Novak Đoković.

Izliv emocija je buktio iz Noleta:

- Ali, radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Jer, morate da oprostite. Na kraju krajeva, kako bilo šta više može da vas pokreće od ljubavi, a ljubav je praštanje? To je moja životna filizofija i koliko god da je teško, na kraju morate... prosto, trebalo bi da oprostite, jer vas čeka neki sledeći korak. Idete dalje. Ako ste zarobljeni u tom momentu, šta ćete od svog života da uradite? Uvek će vas to zadržavati, sprečavati, i to ne samo u profesionalnom smislu, već i privatno, emocionalno... Teško je, stvarno je teško. Ljudi u Srbiji su mnogo propatili u poslednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu je više od milion Srba poginulo! Ali, vidite, to je, na neki način "sudbina" našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da to može da nas učini jačim. Ja zaista imam potovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu - zaključio je Đoković.

Naredni turnir na kome će srpski as učestvovati je Masters u Parizu, koji se igra od 30. oktobra do 5. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading