RECEPT ZA MIMOZU: Salata koju SRBI obožavaju sada možete napraviti sa TRADICIONALNIM sastojcima!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.09.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez mimoza salate retko koja svečana proslava može da prođe.

RECEPT ZA MIMOZU: Salata koju SRBI obožavaju sada možete napraviti sa TRADICIONALNIM sastojcima!

Foto: youtube/printscreen/ Tatyana's Everyday Food

Mimoza salata je svima nama jedna od omiljenih.  Ime je dobila po završnom sloju koji podseća na cvasti mimoza. Priprema je vrlo jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da namirnice ređate u slojevima. Ovo je originalni recept za mimoza salatu, ali danas svaka domaćica dodajte neki svoj tajni sastojak kako bi što više obogatila ukus. 

Sastojci:

  • 3-4 srednja krompira
  • 300 g praške šunke 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 4 jajeta 
  • 400 g kisele pavlake 
  • 200 g majoneza
Republika

Foto: youtube/printscreen/ Tatyana's Everyday Food

Mimoza salata se pravi prosto i jednostavno

 

Priprema:

Krompir dobro operite i skuvajte sa sve korom. U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada se krompir ohladi, skinite koru i izrendajte ga. Izrendajte i šunku, kao i polovinu sira. Na sitno rende narendajte drugu polovinu sira. Po dnu okruglog kalupa rasporedite krompir, posolite, pa premažite pavlakom. Preko poređajte šunku i premažite majonezom. Preko pospite krupno rendani sir, pa pospite i rendanim jajima (2 komada). Opet premažite pavlakom. Ponovo poređajte krompir, pa sloj pavlake, zatim šunku, pa majonez. Na kraju pospite preostalim krupno rendanim sirom, pa rendanim belancima (2 komada) i jajima (2 cela). Premažite pavlakom, pa sve pospite sitno rendanim sirom i sitno rendanim žumancima. Pre služenja je stavite u frižider. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading