NAPADA ZLATO U PARIZU: Novak Đoković overio vizu za Olimpijske igre!

Autor:

Sport

15.09.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole, obraduj Srbiju još jednom.

NAPADA ZLATO U PARIZU: Novak Đoković overio vizu za Olimpijske igre!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Ćaćić i Novak Đoković

Najveći teniser svih vremena, Novak Đoković, overio je vizu za Olimpijske igre, koje će se narednog leta održati u Parizu.

Noletu je to za rukom pošlo samim nastupom u meču protiv Alehandra Davidoviča Fokine, u okviru Dejvis kupa.

Da bi imali pravo nastupa na Olimpijskim igrama, teniserima je bilo neophodno da između turnira u Tokiju 2021. i Parizu 2024. godine, u dva navrata igraju u Dejvis kupu za svoj nacionalni tim.

Prema tome, Novak je nastupom protiv "crvene furije" stekao to pravo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Igre u prestonici Francuske će biti održane od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine, a na njima će Nole po peti put pokušati da osvoji zlatnu medalju.

Podsetimo, Đoković je do sada četiri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a medaljom se okitio samo na svom debiju, u Pekingu 2008. godine. Novak je tada osvojio bronzu, dok je u polufinalu ispadao i 2012. u Londonu, kao i 2021. u Tokiju, ali za razliku od Pekinga, tih godina mu nije polazilo za rukom da slavi u mečevima za treće mesto. Najslabiji učinak, Srbin je imao u Rio De Žaneiru 2016. godine, kada je senzacionalno eliminisan već u prvom kolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading