LEGENDE U KLINČU, PASPALJ UDARIO NA SELEKTORA: Pešićeve izjave nisu primerene!

Autor:

Sport

15.09.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije vreme da se priča o problemima, tvrdi popularni Palja.

LEGENDE U KLINČU, PASPALJ UDARIO NA SELEKTORA: Pešićeve izjave nisu primerene!

Foto: Starsport

Uprkos tome što je Srbija osvojila drugo mesto na prvenstvu sveta, selektor košarkaša Svetislav Pešić po dolasku iz Manile imao je brojne zamerke na rad sa mlađim kategorija, rekavši da igra pod obručima u našoj zemlji odavno nema sistem. 

Tim povodom oglasio se Žarko Paspalj, takođe legenda ovdašnje košarke, koji ne deli mišljenje sa popularnim Karijem. Naprotiv... 

- Mislim da izjava nije primerena momentu u kojem se nalazi reprezentacija, osvojili smo srebro, napravili jedan odličan rezultat i nije vreme da se priča o problemima. Pešić je govorio o sistemu, mislim da nije problem u sistemu, jer on je isti za sve. Problem je u klubovima i on postoji već 15 godina, nije od juče. Osnovni faktor pravljenja igrača su klubovi, ali kada se u njima loše radi, nije ni čudo što dolazimo do problema da dosad nismo imali rezultate u mlađim kategorijama. Pozitivna stvar je prvo mesto koje je juniorska selekcija osvojila sad u Nišu, ali bez osnovnog rada i sistema u klubovima, neće biti ni igrača - kaže Paspalj za Kurir.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Opravdava transfer-politiku večitih rivala koji poslednjih godina uglavnom dovode strance.

- Oni samo jure rezultat, jer to se od njih uvek traži i na neki način podrazumeva. To su klubovi koji imaju velike armije navijača i kada nemaju rezultat, onda dolazi do nezadovoljstva, a ljudi u tim klubovima dolaze u nezavidnu poziciju. Ja se ne sećam da su u mom vremenu Zvezda i Partizan pravili igrače, jesu, naravno, ali tu se prvenstveno juri rezultat. Dovode se igrači sa strane koji mogu odmah da donesu kvalitet, tako da je to malo nezahvalna pozicija, gde se s jedne strane od njih uvek zahteva rezultat, a pored toga, traži se i da izbace nekog mladog igrača - priča Paspalj i dodaje:

- Tako rade i najveći klubovi, Fener, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, dovode se igrači koji odmah mogu da doprinesu. Pravljenje igrača je dug proces, traje nekoliko godina i nevidljivo je, a mi živimo u vremenu gde se sve traži sad i odmah, zato se rezultat i traži. Prema tome, to nije nespojivo, ali je veoma teško ostvariti oba - rekao je osvajač tri zlatne medalje sa evropskih prvenstava.

Selektor Pešić je protiv, a Žarko Paspalj za AdmiralBet ABA ligu i srpske klubove u njoj.

Jadranska liga mora i treba da postoji, mi nemamo ni kvantitet ni kvalitet da sami napravimo takvo prvenstvo. Postoji prva i druga ABA liga, što daje mogućnost i manjim klubovima da se takmiče na jednom višem nivou. Mislim da ta Pešićeva izjava ima veze s nekim neraščišćenim odnosima između klubova. Jadranska liga postoji već 23 godine i nastala je u vremenima u kojima su odnosi između zemalja učesnica bili mnogo zategnutiji nego sad - zaključio je bpopularni Palja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading