ŠTA TO NOVAK NOSI?! Đokovićevi TAJNI SIMBOLI, svaki ima posebno značenje i on ih ponosno ističe

Autor:

Sport

23.08.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole za svaku veću titulu doda po jedan znak, a nije zaboravio ni Teslu.

ŠTA TO NOVAK NOSI?! Đokovićevi TAJNI SIMBOLI, svaki ima posebno značenje i on ih ponosno ističe

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković je nabacio novi osmeh! Najbolji srpski teniser na svaki meč izlazi ozbiljnog lica, a kada obično savlada protivnika i potom osvoji turnir to proslavi na sebi svojstven način. Za masterse, kao pre nekoliko dana u Sinsinatiju i za grend slemove, nadamo se sredinom septembra na US openu, Nole ima posebne rituale, odnosno simbole kojima obeležava najveće uspehe u karijeri.

Republika

Foto: printscreen/SportKlub

U Sinsinatiju dodao još jedan - Noletovi smajlici

Za svaki osvojeni masters u karijeri Novak na svoju sportsku torbu zalepi po jedan žuti "smajli", pa je prošle nedelje na nju dodao rekordan 39. Takođe, Đoković na torbi ima i veće kružne "stikere" u različitim bojama na kojima je glava orla i to za svaki osvojeni grend slem i završni turnir sezone. Naravno, nema svaki turnir svoj krug jer bi torba bila pretrpana, već pored njega piše ime grend slema ili Završnog mastersa i godine kada ih je osvajao. Tako je Australijan open plav i pored njega piše čak deset godina, Rolan Garos je narandžast kao šljaka i stoje tri godine, Vimbldon je, očekivano, zelen u boji trave i stoji sedam godina, US open je žut i napisane su tri godine, dok je Završni masters svetlo narandžast, a osvajao ga je u šest navrata.

 

 

Upravo simbol orla za Novaka ima posebno značenje, ali ne samo zbog grba Srbije. Naime, srpski as se jedno vreme odazivao na nadimak Orao, a dao mu ga je njegov pokojni i toliko voljeni deda Vladimir. Međutim, Novak snažne simbole ne nosi samo na svojoj sportskoj torbi, ili ih je nosio u jednom periodu svoje karijere. Ko bolje pogleda može na Đokovićevom patikama videti golubicu, koja za njega ima posebno značenje.

- Golubicu nosim zbog povezanosti sa Nikolom Teslom. Njegova ljubav prema golubovima se dobro zna, ali i zato što je simbol mira i sklada - rekao je jednom prilikom Novak.

Na njegovim patikama mogao se videti i neobičan simbol sastavljen od krugova i crtica, a u pitanju je reiki znak. U pitanju je posebno učenje čijim se postulatima Đoković vodi.

 

 

- Već desetak godina to nosim na patikama, ali niko to nije primetio. Ovaj simbol koji liči na ključ je simbol reiki isceliteljskog metoda koji i ja koristim i to označava energiju kosmičkog univerzuma koja se tu skuplja. Boga uvek nosim u srcu, ali na ovaj način osećam još veću povezanost kroz te simbole - dodao je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading