NOVAK "SKINUO MRAK" 2007: Od tada je udario ukupno 38 recki i ne namerava da stane

Autor:

Sport

16.08.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole je avgusta 2018. osvojio sve i uradio ono što Federer nije nikada, a teško da će i Nadalu to poći za rukom.

NOVAK "SKINUO MRAK" 2007: Od tada je udario ukupno 38 recki i ne namerava da stane

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je pre pet godina pobedio svog demona i osvojio turnir na kojem je do tada izgubio pet finala. Pogađate, u pitanju je masters u Sinsinatiju, jer je tog avgusta 2018. Nole u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:4 i osvojio prvi od dva trofeja na turniru na kojem ove nedelje pokušava da dođe do treće sreće.

Foto: Tanjug/AP

Prvi Sinsinati osvojen 2018.

Međutim, osim što je pre pola decenije osvojio prvi Sinsinati, Đoković je na taj način postao i prvi teniser u istoji koji je osvojio sve masterse. Poređenja radi, Rodžer Federer se penzionisao a da Rim nije uspeo da osvoji iz čak 17 pokušaja, dok je u Monte Karlu ostajao bez titule u svih 13 nastupa. Takođe, Rafael Nadal je u 13 navrata ostao kratkih rukava u Majamiju, a u Parizu u svih devet dolazaka.

Ali vratimo se Novaku. On je nanizao do sada ukupno 38 titula na mastersima, po čemu je rekorder. Sve je počelo u Majamiju 2007, a na Floridi je ukupno šest puta podizao pehar. Prvenac u Montrealu, odnosno na Rodžers kupu je usledio iste 2007. i izbrojao je do sada četiri pehara na tom turniru. Sledeće 2008. prvi put je osvajao Indijan Vels (ukupno šest titula) i Rim (šest). U 2009. je "skinuo mrak" samo na mastersu u Parizu (šest titula), a u 2011. je prvenac došao u Madridu (tri titule).

U 2012. prvi put Novak je osvojio Šangaj (četiri trofeja) i tu više neće moći da popravi skor jer se taj turnir je igra od 2020. Ne računajući Sinsinati, Đoković je na prvenac najviše čekao pod svojim prozorom, na mastersu u Monte Karlu, koji je uspeo da pokori tek iz osmog pokušaj i to 2013, a onda da ga osvoji samo još 2015.

Uostalom, pogledajte kako je izgledalo Novakovo "skidanje mraka" na svih devet turnira iz masters serije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading