NAJVEĆA NOVAKOVA POBEDA! Đokovićev PRITISAK se ISPLATIO! ATP uvodi neviđenu REVOLUCIJU!

Autor:

Sport

22.08.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama Asocijacije profesionalnih tenisera, pokreće se program "Baseline".

NAJVEĆA NOVAKOVA POBEDA! Đokovićev PRITISAK se ISPLATIO! ATP uvodi neviđenu REVOLUCIJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

On će početi da se implementira već od 2024. godine, a u pitanju je transformativan program finansijske sigurnosti svim igračima pod ATP okriljem.

Ceo proces biće isproban u naredne tri sezone, dok prema objavama na zvaničnom sajtu ATP-a, reč je o istorijskoj pionirskoj inicijativi, koja će biti pokrenuta na Turu.

Baseline je program napravljen od tri stuba, koja čine ogroman korak ka tome da sve veći broj tenisera živi od "belog sporta".

Pre svega, kao prvi stub, zagarantovani su osnovni prihodi za 250 najbolje rangiranih igrača na svetu.

Naredna stavka je da će svaki teniser u Top 100 dobijati po 300.000 dolara, dok će igračima između 101. i 175. pozicije pripasti 150.000 dolara, a koji budu plasirani od 176. do 250. mesta dobijaju 75.000 američkih novčanica.

Na taj način igrači će moći da se fokusiraju na igru i tim koji okupljaju, pa neće morati da brinu o troškovima za trenere, fizioterapeute ili ptovanja.

Kao drugi stub prioritet je zaštite od povreda, pružaće se podrška igračima koji zbog zdravlja da igraju više od devet ATP turnira ili čelendžera. Ko i gde bude plasiran, zarađivaće od 50.000 do 200.000 dolara, što nije zanemarljiva cifra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Dalje, treći stub programa Baseline pomoći će igračima koji dolaze i tek treba da se dokažu u "belom sportu". Premijerni ulazak u Top 125 na ATP listi donosi 200.000 dolara, koji će dobiti za narednu godinu.

- Ova inicijativa je potpuna novost u načinu na koji tenis pristupa finansijama igrača. Ona predstavlja našu posvećenost igračima i njihovim karijerama. Ovo je samo početak i nadamo se da će se inicijativa proširiti i promeniti igru u godinama koje dolaze - rekao je direktor ATP-a Andrea Gaudenci.

Prema procenama, očekuje se da između 30 i 45 igrača svake sezone dobije pomoć kroz ovaj program. Ova tema je zapravo bila osnova pokretanja nove organizacije (PTPA), koju je osnovao Novak Đoković pre nekoliko godina.

Najbolji srpski teniser je zajedno sa svojim partnerima upozoravao na probleme sa kojima se suočava velika većina igrača, pa su Noletovi pritisci uticali na ATP urodili plodom. Nema sumnje da je ovo jedna od najvećih pobeda u Đokovićevoj karijeri, van terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading