NA KORAK DO ISTORIJE: Novaku jedan trofej nedostaje da postavi REKORD koji NIKO NIKAD neće srušiti!

Autor:

Sport

21.08.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran uspeh najboljeg u istoriji.

NA KORAK DO ISTORIJE: Novaku jedan trofej nedostaje da postavi REKORD koji NIKO NIKAD neće srušiti!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je Masters u Sinsinatiju, pošto je u velikom finalu posle epske, nezapamćene, borbe savladao Karlosa Alkaraza rezultatom 2:1 (5:7, 7:6, 7:6).

Meč za titulu u Sinsinatiju trajao je neverovatnih tri sata i 48 minuta, što je najduži meč u istoriji ovog turnira!

Gledali smo pravi spektakl u Americi, mnogi su ovaj mel već, verovatno sa pravom, okarakterisali kao najbolji meč u istoriji tenisa van gren slem turnira, a uspeo je naš as da po treći put osvoji pehar na ovom mastersu, na kom do 2018. godine nije imao nijednu osvojenu titulu.

Na taj način, Đoković je stigao na samo korak do istorijskog rekorda, za koji verovatno niko nije mislio da ikada može biti postavljen. Posle titule u Americi, još samo na mastersu u Monte Karlu naš as nije osvojio makar tri trofeja, pa ga tako turnir u Kneževini deli od teniskih anala.

Niko nikada nije osvojio ni po dva puta sve masters turnire, a ako Nole dođe do titule u Monaku, postaviće zadatak svima, koji verovatno niko nikada neće uspeti da reši.

Podsetimo, teniski karavan se sada seli u Njujork, gde 28. avgusta počinje US open, a nakon 39. osvojene titule na turnirima iz serije 1000, naš as će probati da osvoji svoj 24. gren slem trofej, još jedna stvar po kojoj je rekorder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading