NIKAD NEĆE BITI ZABORAVLJENI! Sećate li se NAJNEIZVESNIJIH mečeva koje je Novak dobijao u KARIJERI? Ova DVA se POSEBNO izdvajaju! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.08.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser ima priliku da se osveti Špancu.

NIKAD NEĆE BITI ZABORAVLJENI! Sećate li se NAJNEIZVESNIJIH mečeva koje je Novak dobijao u KARIJERI? Ova DVA se POSEBNO izdvajaju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Samo mesec dana posle finala na Vimbldonu, u kome je Novak Đoković poražen od Karlosa Alkaraza, srpskom asu se ukazala prilika da se revanšira Špancu za taj neuspeh.

Odigraće najbolji teniser ikada svoje 135. ATP finale i ima priliku da u Sinsinatiju osvoji 39. Masters u karijeri, ali će naspram sebe imati izuzetno jakog i osokoljenog "Karlitosa".

Nema sumnje da će od 22 časa i 30 minuta, kada je zakazan početak meča na Centralnom terenu, akteri "počastiti" publiku sa spektakularnim potezima i majstorijama, kakve smo već videli tokom jula u Londonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Navikao je Novak Đoković svoje navijače na neizvesne mečeve, kojih je bilo u izobilju tokom njegove blistave karijere, a sada ćemo se podsetiti samo na neke od njih sa statusom "nezaboravnih".

Poznato je najveće tenisko rivalstvo, između Đokovića i Rafaela Nadala, a od 59 mečeva koje su odigrali do sada, definitivno se izdvaja onaj iz 2012. godine, sa finala Australijan opena.

Odigrao je Novak tada dva iscrpljujuća meča te sezone, najpre protiv Britanca Endija Mareja u polufinalu koji je trajao 4 sata i 50 minuta, a potom i sa Rafom (5 sati, 53 minuta). I u oba izašao kao pobednik.

Najpre je savladao velikog prijatelja sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 6:1, 7:5), da bi potom odbranio titulu protiv Rafe istim rezultatom (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5), te ovi dueli s pravom spadaju među epske u "belom sportu".

Ništa manje epska borba viđena je i sa Švajcarcem Rodžerom Federerom na Vimbldonu, koji i danas važi za najbolji meč svih vremena. Posle maratonskog prvog taj-brejka u istoriji tenisa, Đoković je trijumfovao sa 3:2 (7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3)) i odbranio titulu u "Old Ingland Klubu".

Grickali su nokte Novakovi navijači i u finalu Rolan Garosa 2021. protiv Stefanosa Cicipasa, kada je Grk vodio 2:0 u setovima, ali je Đoković sa tri osvojena u nizu ipak podigao pehar (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4).

Bilo je bezbroj neizvesnih duela koje je Đoković odigrao i dobio u karijeri, pa nema sumnje da će i predstojeći sa Alkarazom u Sinsinatiju biti jedan od takvih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading