TO MOŽE SAMO NOVAK! Đoković u finalu ruši novi REKORD!

Autor:

Sport

20.08.2023

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovo se čekalo 53 godine.

TO MOŽE SAMO NOVAK! Đoković u finalu ruši novi REKORD!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je pobedio Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 2:0 (7:6 (7:5), 7:5).

Za novu titulu u karijeri, Nole će u nedelju od 22 časa i 30 minuta igrati protiv najljućeg protivnika Karlosa Alkaraza iz Španije, kojie je uspeo da preokrene meč sa Hubertom Hurkačem i slavi s 2:1, iako je Poljak imao meč loptu i priliku da napravi senzaciju.

Iako trijumfuje, srpski as neće svrgnuti "Karlitosa" sa prestola, ali će priliku za tako nešto imati već na US Openu, gde momak iz Mursije brani finale i 2.000 bodova, dok Đoković nije ni učestvovao u prethodne dve godine i ne brani ništa!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Takođe, ako slavi u finalu ući će u istoriju i srušiti rekord star 53 godine. Naime, Novak bi u slučaju trijumsa sa 36 godina postao najstariji teniser koji je osvajao Sinsinati.

Aktuelni rekord drži Australijanac Ken Rouzvol koji je 1970. godine osvojio turnir pobedom nad Klifom Ričijem u tri seta. U trenutku kada je podigao pehar imao je 35 godina, osam meseci i 19 dana.

Sada će Nole imati priliku da obori i ovo dostignuće i ispiše novo poglavlje u "belom sportu".

Podsetimo, Srbin je do finala eliminisao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu (6:4, predaja), Gaela Monfisa (6:3, 6:2) i Amerikanca Tejlora Frica (6:0, 6:4), pre meča sa Zverevim.

Nasuprot njemu, Alkaraz je sve mečeve dobio sa 2:1. Najpre je savladao Džordana Tompsona iz Australije (7:5, 4:6, 6:3), Amerikanca Tomija Pola (7:6, 6:7, 6:3), pa još jednog Australijanca Pursela (6:4, 3:6, 6:4) i na kraju već pomenutog Hurkača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading