DRAMA U SINSINATIJU: Alkaraz PREŽIVEO "bombardera" iz Vroclava - Karlos čeka Novaka u FINALU!

Autor:

Sport

20.08.2023

01:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogli bismo da još jednom vidimo istorijski meč.

DRAMA U SINSINATIJU: Alkaraz PREŽIVEO "bombardera" iz Vroclava - Karlos čeka Novaka u FINALU!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaraz se plasirao u finale mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle velike borbe savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:3.

Prvi teniser sveta je preživeo pravu dramu u polufinalu, bio je na ivici ambisa, ali je uspeo da se vrati i da posle preokreta savlada momka iz Vroclava i tako sebi obezbedi mesto u finalu Sinsinatiju.

Prvi set je Hurkač ekspresno rešio u svoju korist, pa je Španac još jednom na ovom turniru morao da juri prednost svog rivala, baš kao što je to bio slučaj u duelu sa Maksom Purselom u prethodnoj rundi.

U drugom setu nismo videli brejkove, Karlitos je propuštao brejk šanse, a onda, pri vođstvu Hurkača od 5:4, Poljak je stigao i do meč lopte. Imao je forhend za finale, ali ga je promašio, i od tog trenutka je sve nizbrdo krenulo. Alkaraz je drugi set rešio u taj-brejku sa 7:4, iako je gubio sa 4:1, pa je tako stigao do poravnanja u setovima.

Treći set je bio samo formalnost, Hurkač je pao u igri, to je Alkaraz iskoristio, napravio je brejk u četvrtom gemu, a zatim je odservirao bez problema do kraja susreta i stigao do novog finala, iako se nalazio pred neočekivanim gubitkom.

Tamo će svetski broj jedan igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev.

Taj duel možete pratiti u live blogu na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading