ALKARAZ ZAPRETIO PRED FINALE: "Hoću da osvojim novu titulu!"

Autor:

Sport

20.08.2023

02:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasna poruka mladog Španca.

ALKARAZ ZAPRETIO PRED FINALE: "Hoću da osvojim novu titulu!"

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaraz se plasirao u finale mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle velike borbe savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:3.

Prvi teniser sveta je preživeo pravu dramu u polufinalu, bio je na ivici ambisa, ali je uspeo da se vrati i da posle preokreta savlada momka iz Vroclava i tako sebi obezbedi mesto u finalu Sinsinatiju.

Posle duela u Ohaju se oglasio i sam Alkaraz, koji ističe da je ovo vrlo težak turnir za njega.

- Težak turnir za mene, sve mečeve igrao sam u tri seta ali sam srećan da dobijam takve duele, da ostajem psihički snažan. To je dobro za mene. Rastem tako, sazrevam zbog ovakvih mečeva. Zadovoljstvo je igrati ovde pred ovom publikom, radujem se finalu - kaže Alkaraz.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, španski teniser

Mučio se prvi teniser sveta sa brejk loptama protivnika, ali je uspeo da u ključnom trenutku oduzme servis rivalu.

- Bila je to mentalna borba, morao sam da ostanem u igri i odigram mnogo dobrih poena. Često nisam ni imao šansu da igram poen jer je on sjajno servirao. Na brejk loptama je bilo teško tako da zaista nije lako. pričao sam sa trenerom, morao sam da ostanem tu u meču, znali smo da ću dobiti svoje šanse i iskoristit ih. U trećem setu se to i desilo. Veoma sam srećan što sam pobedio.

Za kraj, pričao je o onome što ga čeka u finalu.

- To je finale turnira Serije 1.000, tako da je to veliki izazov za mene. Ne znam još sa kim ću igrati, ali nije ni važno jer će svakako biti teško. Bićemo spremni i fokusirani, hoću da osvojim novu titulu - zaključio je teniser iz Mursije.

Španac će u finalu igrati protiv boljeg iz okršaja u kom se sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading