ŠOKANTAN UDARAC ZA ORGANIZATORE! Još jedan OTKAZ! Velika zvezda PROPUŠTA US Open!

Autor:

Sport

17.08.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku je saopštio teška srca.

ŠOKANTAN UDARAC ZA ORGANIZATORE! Još jedan OTKAZ! Velika zvezda PROPUŠTA US Open!

Foto: Tanjug/AP

Nižu se problemi pred poslednji grend slem u sezoni. Čelnici US Opena suočili su se sa novim otkazom, pošto je kanadski teniser Denis Šapovalov potvrdio da će zbog povrede kolena propustiti takmičenje u Njujorku!

Pre tri godine Kanađanin je bio u Top 10 na svetu, ali je zbog povrede kolena van terena još od Vimbldona.

Šapovalov se oglasio na Instagramu i napisao da je učinio sve što je bilo moguće da se oporavi za početak Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, ali da mu je potrebno više vremena za rehabilitaciju.

- Grend slem energija, posebno u Njujorku, nije nalik bilo čemu drugom i zaista će mi nedostajati da igrama tamo ove godine pred neverovatnim navijačima - napisao je Denis na društvenim mrežama.

 

 

Podsetimo, pre njega učešće su otkazali Nik Kirjos iz Australije i Jan Lenard Štruf iz Nemačke.

Sa druge strane, posle dvogodišnje pauze, najbolji teniser ikada Novak Đoković učestvovaće na "Flešingu", koji je osvajao 2011, 2015. i 2018. godine.

Pre tri sezone srpski as doživeo je sramnu diskvalfikaciju, jer je slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju, dok mu je u prethodne dve bio zabranjen ulazak na teritoriju SAD-a zbog nevakcinisanosti.

Ove sezone Đoković ima priliku da osvoji četvrti trofej, ali se i vrati na čelo ATP liste, budući da njegov najveći rival Karlos Alkaraz iz Španije brani titulu u Njujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading