NOVAKOVE LEKCIJE IZ DISCIPLINE: Neću čokoladu, zato sam najbolji na svetu!

Autor:

Sport

14.08.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odlomio sam jednu kockicu, jednu malu kockicu i ubacio je u usta, pustio da se otopi na mom jeziku".

NOVAKOVE LEKCIJE IZ DISCIPLINE: Neću čokoladu, zato sam najbolji na svetu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Mnogi se pitaju koja je formula uspeha Novaka Đokovića, najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta". Prosto je. Rad, red, disciplina i brojna odricanja.

Poznato je da naš Nole strogo vodi računa o ishrani. Takođe i oporavku i pripremama za meč. Međutim, kada sa terena počisti rivale i ovenča se slavnom i trofejima, da li sebi dozvoli malo oduška i prekrše neke svoje rigorozne postulate?!

- Koliko do discipline? U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i 53 minuta, najduže u istoriji Australijan opena i najduže grend slem finale u open eri. Mnogi komentatori su taj meč nazvali najboljim svih vremena. Nakon što sam pobedio, seo sam u svlačionicu u Melburnu. Želeo sam jednu stvar: da okusim čokoladu. Nisam je okusio od leta 2010. Miljan Amanović mi je doneo čokoladni bar. Odlomio sam jednu kockicu, jednu malu kockicu i ubacio je u usta, pustio da se otopi na mom jeziku. To je bilo sve što sam dozvolio sebi. To je ono što mi je trebalo da dođem do broja jedan - otkrio je Novak svojevremeno.

Podsećemo, Novak Đoković ove nedelje učestvuje na mastersu u Sinsinatiju, a nakon toga ga očekuje i nastup na US openu. Prethodne dve godine nije učestvovao na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama jer nije vakcinisan protiv koronavirusa. Đoković je rekorder po broju grend slema titula - 23.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading