REČI KOJE ĆE MU NOVAK I RAFA ZAUVEK PAMTITI! Alkaraz OBJASNIO kada počinje NOVA era u tenisu!

Autor:

Sport

19.07.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac osvojio Vimbldon trijumfom nad srpskim asom u finalu.

REČI KOJE ĆE MU NOVAK I RAFA ZAUVEK PAMTITI! Alkaraz OBJASNIO kada počinje NOVA era u tenisu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Vimbldon, pošto je u nedelju savladao najboljeg igrača u istoriji "belog sporta" Novaka Đokovića.

Samo tri dana kasnije prvi reket sveta dao je interesantnu izjavu za "Tyc Sports", koja se tiče rekordera po broju grend slemova, Noleta i Rafaela Nadala!

Dotakao se "Karlitos" tema o aktuelnoj situaciji i šta ga čeka u budućnosti, a tom prilikom gospodski je odgovorio na pitanje da li je stigla nova era u tenisu, obzirom da je postao prvi igrač koji je savladao srpskog asa na Centralnom terenu posle tačno decenije.

- Ne osećam se tako, zaista. Verujem da, sve dok se Rafael Nadal i Đoković bore za velike stvari, sve dok igraju, neće biti smene generacija. neće biti nove ere. O toj debati možemo da govorimo za nekoliko godina, sada nije trenutak - priznao je "Karlitos", a zatim prokomentarisao rivalstvo koje bi on mogao da kreira, kao što su to Đoković, Nadal i Federer međusobno uradili:

Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Rafael Nadal

- To je veoma važno. Da imaš nekoga tamo s kim se boriš. S kim vodiš tu bitku. Važno je da zadržiš motivaciju. Trenutno mislim da ga imam i ne plašim se da to kažem: za mene je to Janik Siner u ovom trenutku. To je lepo rivalstvo.

Napravio je poređenje u osvajanju Vimbldona i US Opena, koji mu je bio prvi grend slem u karijeri:

- Malo je posebnije osvojiti Vimbldon. I zbog načina na koji sam to uradio, pobedivši Đokovića koji je 10 godina bio neporažen na ovom Centralnom terenu, u Katedrali tenisa. Biti deo istorije ovog turnira čini ga malo posebnijim - istakao je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading