IPAK ĆE IGRATI ZA SRBIJU! Sa njim pucamo na titulu, selektor otkrio detalje

Autor:

Sport

14.08.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Troicki za mečeve grupne faze Dejvis kupa u Valensiji računa na Novaka Đokovića, Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića.

IPAK ĆE IGRATI ZA SRBIJU! Sa njim pucamo na titulu, selektor otkrio detalje

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Novak Đoković

Srbija napada novu titulu u Dejvis kupu u najjačem sastavu. Novak Đoković igraće za našu zemlju u grupnoj fazi Dejvis kupa u Valensiji 12. do 17. septembra. Selektor Viktor Troicki saopštio je spisak tenisera na koje računa za duele u C grupi u kojoj su sem Srbije i Španije još Južna Koreja i Češka. Na njemu se nalaze Novak Đoković (2. mesto na ATP listi), Laslo Đere (34), Miomir Kecmanović (41), Dušan Lajović (66) i Hamad Međedović (144), s tim da je moguće da promeni trojicu igrača pre početka takmičenja.

Foto: Teniski savez Srbije

 

Srbija će prvi meč u Valensiji igrati protiv Južne Koreje 12. septembra, tri dana kasnije protiv domaćina, dok je duel sa Češkom 16. septembra. Na finalni turnir u Malagi od 21. do 26. novembra plasiraće se osam selekcija iz grupnih faza koje se osim u Valensiji igraju još u Mančesteru, Splitu i Bolonji.

Nastupom Novaka Đokovića Srbiji drastično rastu šanse da drugi put osvoji "salataru", koja je u našim rukama završila 2010. Selektor Troicki je tada bio u timu zajedno sa Novakom, Janko Tipsarevićem i Nenadom Zimonjićem, dok je kapiten bio Bogdan Obradović. Tada je Francuska pobeđena u beogradskoj Areni u finalu sa 3:2, a upravo je Viktor doneo odlučujući poen u singlu u petom meču.

Foto: Starsport

Za istoriju - Srbija osvojila "salataru" 2010.

Noletovom odlukom da igra za Srbiju Troickom je sigurno pao veliki kamen sa srca i prestala mu glavobolja. Nju je recimo imao selektor košarkaša Svetislav Pešić kada je Nikola Jokić objavio da mu se neće staviti na raspolaganje, a onda i kada su usledili novi otkazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading