BRITANKA SKINULA KAPU NOVAKU! Đoković je kao Milvol! Niko ga ne VOLI i baš ga BRIGA!

Autor:

Sport

19.07.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Medlin Grant ishvalila najboljeg tenisera u istoriji.

BRITANKA SKINULA KAPU NOVAKU! Đoković je kao Milvol! Niko ga ne VOLI i baš ga BRIGA!

Foto: Printscreen/Twitter

Poznata kolumnistkinja Medlin Grant je deo svog teksta posvetila srpskom asu, međutim, nasuprot svojim sunarodnicima koji su nemilice prozivali Noleta, ona je skinula kapu rekorderu po broju grend slem titula.

Ona veliča srpskog asa i piše o njemu kao teniseru koji je pokazao pravu prirodu i ljudskost za razliku od bivšeg tenisera Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala.

- Dok sam za vikend na Vimbldonu gledala kako Karlos Alkaraz preuzima trofej od kraljevske porodice, osećala sam se neobično usamljeno. Bila sam daleko od lože Novaka Đokovića i žestokih momaka koji podsećaju na izbacivače iz noćnog kluba, jedine grupice koja je podržavala Srbina. Čak ni za najnadahnutije poteze i udarce nije dobijao aplauz kakav je zasluživao. Nije ni čudo što je ironično držao ruku na uho i gestikulirao publici da je ne čuje. Podrška Đokoviću je, kako pesma kaže, "ljubav čije ime ne sme da se izgovori". Poslednji put kad je Vimbldon osvojio neko ko nije Đoković, Federer, Nadal ili Marej ja sam bila u osnovnoj školi. Trebalo je prošle nedelje da navijam da se ta tradicija prekine. Ali nekako nisam - napisala je Grantova, pokazujući koliko ceni Novaka, kao i da je teško pretrpela njegov poraz u finalu Vimbldona.

Navela je potom razloge što su navijači uvek bili protiv Novaka Đokovića.

- Đoković je verovatno Milvol među teniskim velikanima: "Niko nas ne voli, nije nas briga" (omiljeni slogan i pesma navijača člana Čempionšipa, prim. aut.). Mnogi ga zaista mrze: neki zbog odbijanja da uzme vakcinu protiv kovida-19 tokom vrhunca pandemijske paranoje. Fanovi Federera i Nadala ga mrze što je pokvario "fedalsku" zabavu i njihovu poteru za statusom "GOAT". Postoji osećaj da, iako je Đoković prestigao obojicu u knjigama rekorda, njegove pobede se nekako manje vrednuju. Njegova funkcionalna i briljantno raznolika igra retko izazva istu odanost kao kod njegovh rivala - smatra Grantova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Britanka je potom, kao retko ko do sad, na duhovit i topao način opisala Novakovu skoro dečačku želju za igrom i nadmetanjem i večitu borbu da bude bolji od rivala preko puta, ali i obavezno džentlmensko ponašanje - da protivniku čestita.

- Uprkos svemu tome, ima nešto privlačno kod Đokovića: taj nagoveštaj žestokog nestašluka u njegovim očima, ta neumoljiva strast prema igri. Istina, on ne poštuje uvek ispravnu formu, kao kad razbije reket o stativu koja drži mrežu, jer je frustriran što mu izmiče pobeda u finalu. Ipak, Novak će takođe aplaudirati protivničkim udarcima koji oduzimaju dah i nikada, ali nikada, neće slaviti njegove greške. Dok je toplo grlio novog šampiona, bila sam dirnuta njegovim očiglednim divljenjem Alkarazu i šarmantnim priznanjem da je nadigran. Đoković se čini najočitiji "čovek" od velike trojke i nikada se ne ponaša kao poslastica koju je stvorio tim PR-ova i naštelovao ga da priča i ponaša se po njihovim pravilima. Njemu je istinski stalo do igre, to je čista emocija. Najbolje od svega, on se smeje sam sebi i naginje ulozi zlikovca, uživajući da provocira gledaoce. Što besomučnije navijaju za protivnika, to Novak bolje igra. Ni publika na Vimbldonu se ne ponaša uvek besprekorno, zviždali su i Britancu Kajlu Edmundu 2018. Ipak, Đoković očigledno cveta od takve mržnje. Ali, zar ne žudimo svi mi za zlikovcima? Kao što je Supermenu potreban Leks Lutor, a Spajdermenu njegov Doktor Oktopus, tako su i tenisu potrebni Novak i njegov talenat - istakla je Medlin Grant.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milovan

19.07.2023 16:26

Kakve su to reči zlikovac čovek samo igra tenis