ĐOKOVIĆ NAPADA NOVI REKORD! Ako OSVOJI Sinsinati uradiće nešto što NIKO NIJE od 1970. godine!

Autor:

Sport

19.07.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser potvrdio učešće na američkoj turneji.

ĐOKOVIĆ NAPADA NOVI REKORD! Ako OSVOJI Sinsinati uradiće nešto što NIKO NIJE od 1970. godine!

Foto: Tanjug/AP

Tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je da će prvi reket Srbije učestvovati na mastersu u Sinsinatiju, koji je osvajao dva puta u karijeri.

Nole je pehar na ovom turniru podizao 2018. i 2020. godine, dok je u finalu čak pet puta.

Ono što je važnije za njega, ako uspe ove sezone da trijumfuje na takmičenju koje se igra sredinom avgusta, najbolji sprski teniser ući će u istoriju Sinsinatija koji se održava još od daleke 1899. godine!

Preciznije, rekorder po broju grend slemova bi u slučaju da podigne pehar postao, sa 36 godina, najstariji teniser sa osvajenim Mastersom. Istina, konkurenciju će imati u dvojici veterana, Britancu Endiju Mariju i Francuzu Gaelu Monfisu, koji su takođe potvrdili učešće.

Foto: Ap photo

Endi Marej je potvrdio dolazak u Sinsinati

Dosadašnji rekord drži Ken Rouzvol iz Australije, koji je 1970. godine osvojio Sinsinati pobedom nad Klifom Ričijem u tri seta. On je tada imao 35 godina, osam meseci i 19 dana.

Novak Đoković je postavljen za drugog nosioca u Sinsinatiju, na koji se vraća prvi put posle 2019. godine. Karlos Alkaraz je prvi u kosturu, dok su među učesnicima još: Rus Danil Medvedev, Norvežanin Kasper Rud, Grk Stefanos Cicipas, Danac Holger Rune, Noletovi rivali sa Vimbldona Italijan Janik Siner i još jedan Rus Andrej Rubljov...

Kada su u pitanju igrači koji su osvajali titulu u Sinsinatiju, prijavili su se: Hrvati Borna Ćorić i Marin Čilić, Nemac Aleksander Zverev, Bugarin Grigor Dimitrov, već pomenuti Marej...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading