VILANDER ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM! Uporedio Novaka sa Alkarazom, pa OBJASNIO zašto je najbolji u ISTORIJI! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.07.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćne reči legendarnog Šveđanina o rekorderu osvojenih grend slemova.

VILANDER ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM! Uporedio Novaka sa Alkarazom, pa OBJASNIO zašto je najbolji u ISTORIJI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Mats Vilander i Novak Đoković

Ubedljivom igrom Novak Đoković je preko Andreja Rubljova stigao do polufinala Vimbldona, gde ga čeka Italijan Janik Siner u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala.

Prethodno je Nole imao dva velika izazova protiv Huberta Hurkača u četvrtom kolu, kao i protiv Rusa u četvrtfinalu. Iako su i Poljak i Rubljov odigrali možda i najbolje partije u karijerama, ni to nije bilo dovoljno da se savlada srpski as, uspeli su tek da mu uzmu po jedan set.

To je posebno oduševilo komentatora Eurosporta, Matsa Vilandera koji smatra da je Đoković zacrtao osvajanje 24. grend slem titule, po čemu će prestići legendarnu Margaret Kort po broju osvojenih pehara na četiri najveća turnira.

- Novak Đoković očigledno ide po 24. Grend slem, time bi izjednačio rekord Margaret Kort kao najbolji ikada u tenisu, bilo da je muško ili žensko. Margaret Kort je uradila to kada nije bila "open era", nije baš za poređenje, ali je broj. On će biti najbolji ikada. Za mene nije samo najbolji ikada u poređenju sa drugima, mislim da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića - rekao je Vilander i dodao:

- Način na koji je osvojio Australijan open je neverovatan. Udarao je forhend jače nego ikada pre, da li je to bilo zbog male povrede u desnoj nozi, da li se osećao opuštenije, ne bih rekao... Onda smo videli Rolan Garos, gde je bio potpuno neverovatan u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza. Diktirao je igru sa 36 godina, da li je s godinama to shvatio, da mora da bude agresivniji jer neće moći da se oporavi od dugih mečeva kao ranije.

Šveđanin smatra da je Nole najbolja verzija sebe ikada u tekućoj godini:

- Sa ovim, on je bolji igrač, udara lopte jače. Očito je postao sve pametniji i pametniji. On je i kao mlad igrač bio pametan, ali teniski IQ sada više dolazi do izražaja u njegovoj igri, bekhend slajs, izlazak na mrežu, drop šotovi... svaki aspekt njegove igre je sada bolji nego što je ikada bio. Možda kretanje nije zbog njegovih godina. Ali, za mene Novak nije samo najbolji ikada u muškom tenisu, već je i najbolja verzija sebe ikada - istakao je Mats Vilander.

Inače, srpski as će u petak na Centralnom terenu ukrstiti rekete sa Janikom Sinerom, koga je prošle sezone u četvrtfinalu Vimbldona savladao sa 3:2, iako je gubio 0:2 u setovima, pa je posle toga osvojio sedmi pehar u "Old Ingland Klabu".

Ukoliko podigne osmi trofej u Londonu, Đoković će se izjednačiti sa legendarnim Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji se penzionisao 2022. godine.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading