NOVAKOVO VASKRSNUĆE NA CENTRALNOM TERENU: Đoković bio na rubu eliminacije, a onda UNAKAZIO Sinera!

Autor:

Sport

05.07.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin u novom polufinalu Vimbldona!

NOVAKOVO VASKRSNUĆE NA CENTRALNOM TERENU: Đoković bio na rubu eliminacije, a onda UNAKAZIO Sinera!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković je u dramatičnom četvrtfinalu za pamćenje nadigrao Italijana Janika Sinera, rezultatom 3:2, iako je imao dva seta zaostatka.

Prva dva perioda igre protekla su u znaku 20-godišnjeg igrača, bez obzira što je Nole imao 4:1 na startu. Od tada je as sa Apenina zagospodario terenom, dobio je šest od sedam gemova za 1:0. Siner je u drugom setu bio još bolji, a dobio ga je tzv. duplim brejkom, a Novak je tada otišao do svlačionice da malo "ohladi glavu".

Kada se vratio zaigrao je u svom stilu, a do kraja susreta rivalu je prepustio tek sedam gemova.

 

 

Srbin će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča David Gofan - Kameron Nori.

Tok meča sa Centralnog terena mogli ste da pratite uživo na našem portalu,

Đoković - Siner 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2!

Kraj susreta - Đokovićev spektakularan preokret za polufinale!

6:2 - Trofejni Srbin je lako priveo meč kraju - četvrtfinale za pamćenje na Centralnom terenu!

5:2 - Dupli brejk! Novak je pred pobedom, ali kakvim poenom je izborio novu brejk loptu - sjajno!

4:2 - Novi gem bez izubljenog poena, Nole sve lakše osvaja svoje gemove, još dva ga dele od novog polufinala!

3:2 - Srbin će se sada fokusirati na svoje servis gemove, Janik je lako prepolovio zaostatak...

3:1 - Šestostruki prvak Vimbldona je potvrdio brejk bez izgubljenog poena, tok petog seta kakav smo samo mogli da poželimo.

 

 

2:1 - Ključnu grešku je napravio Siner! Italijan je spasao prvu brejk loptu, ali je potom "drop-šot" poslao na mrežu, Đoković je na pragu preokreta!

1:1 - Đoković je poravnao rezultat sa samo jednim prepuštenim poenom protivniku. Igra nerava na Centralnom terenu, ko će prvi popustiti?

0:1 - Dobar početak Sinera u odlučujućem setu, Novak je doduše osvojio dva poena, ali je potom izbacio lopticu bekhendom u aut.

 

 

Novak je izjednačio na 2:2 - igraće se peti set!

6:2 - Siner je doživeo težak pad u momentu kada je pokušavao da iskoristi osmu brejk loptu (40:30). Novak je dobio taj poen, potom i igru na razilku - izjednačenje!

 

 

5:2 - Italijan je produžio set, gem je okončan Novakovim autom, ali će u narednom srpski teniser servirati za 2:2!

5:1 - Prvi nosilac je odradio još jedan lagan servis gem.

4:1 - "Upisao" se Siner na semaforu, a Novak i dalje ima ogromnu prednost.

4:0 - Najbrži grem u setu, šestostruki šampion "gazi" ka izjednačenju.

3:0 - Dupli brejk ima Đoković! Italijan nema rešenja za njegovu igru, popustili su i servisi, a sve više greši u polju. Srbin je na pragu izjednačenja...

2:0 - Srpski teniser je rutinski potvrdio brejk, čini se da je preuzeo konce igre u svoje ruke...

1:0 - Đoković je nastavio tamo gde je stao. Osvojio je brejk odmah na startu četvrtog seta. Prvu brejk šansu je propustio, ali drugu nije, pa je stigao do početnog vođstva.

 

 

Nole je dobio treći set sa 6:3, može li do preokreta?

 

 

6:3 - Đoković je stekao nove tri set lopte, Siner je spasio prvu čudesnim poenom, ali je usledio servis viner za 1:2!

5:3 - Italijan je "preživeo" dve set lopte, potom je imao i milimetarski uspešan čelendž, pa as - još se igra!

5:2 - Nole je izgubio prvi poen, izuzetno atraktivan, ali je onda nanizao četiri, vinerima kako iz servisa, tako i u polju.

4:2 - Janik je dobio svoj servis gem dozvolivši rivalu da dođe do samo jednog poena, ali se Novak pita oko ishoda trećeg seta.

4:1 - Đoković se potpuno probudio, imao je i izliv emocija kada je tražio podršku publike. Nole je potvrdio brejk i sada je jako blizu da prepolovi zaostatak na semaforu...

 

 

3:1 - Grom iz vedra neba, Novak je napravio brejk, i to sa nulom!

2:1 - Dosta sigurnije izgledaju Đokovićevi servis gemovi u trećem setu, Italijan za sada ne uspeva da ga ugrozi, ali još uvek ima ogromno vođstvo...

1:1 - Bio je Srbin nadomak šanse da, posle dužeg vremena, napravi brejk, ali je pogrešio pri dužoj razmeni na 30:30. Italijan je uzvratio greškom za "đus", Siner je osetio pritisak, odservirao dvaputa pogrešno, pa je Novak došao do prednosti i brejk šanse, međutim nije je iskoristio...

1:0 - Novak juri veliki preokret, a nije mogao da započne bolje taj poduhvat. Srbin je osvojio gem sa nulom na početku trećeg intervala igre.

 

 

Siner je poveo sa 2:0 i sada je pred plasmanom u polufinale Vimbldona, Đoković juri čudo!

 

 

2:6 - Janik je iskoristio prvu set loptu, okončavši idealan set za njega - 2:0!

2:5 - Dupli brejk je napravio Siner i sada će servirati za 2:0! Đoković jem uz pomoć mreže, spasao drugu brejk loptu (40:40), ali je treću realizovao rival, nakon uspešnog čelendža. Nole pred ponorom na Centralnom terenu...

2:4 - Imao je Đoković polupriliku da se vrati u egal (30:15), ali je tada 20-godišnjak zaigrao kako ume, pa je još jednom zadržao svoj servis grem.

2:3 - Došao je Srbin do daha, konačno ga je poslužio i prvi servis, dobio je važan gem, kojim je ostao u igri u drugom setu.

 

 

1:3 - Italijanu sve polazi za rukom, Novak delije bezvoljno, ali i bezidejno na terenu. Janik je potvrdio brejk uz seriju grešaka šestostrukog šampiona Vimbldona.

1:2 - Nastavlja se dominacija Italijana, koji je izborio dve brejk lopte lepim "smeč-bekhendom". Nole ponovo nije imao rešenje, Janik je iskoristio već prvu za prednost u drugom setu.

 

 

1:1 - Lako je Siner poravnao rezultat, pomogla su mu tri perfektna servisa, bez brejka u drugom intervalu igre.

1:0 - Srpski teniser se ekspresno oporavio od šokantne završnice početnog seta, pa je samo samo jednim izgubljenim poenom započeo drugi.

Siner je prvi period igre rešio u svoju korist rezultatom 7:5!

 

 

5:7 - Imao je svoju šansu Srbin, ali je pogrešio prvi vođstvu od 30:15. Italijanski teniser je zaradio set loptu, ali je Novak tada pogodio iz bekhenda za "đus". Siner je odigrao hrabro, "drop-šotom", čime je poveo, a zatim i materijalizovao drugu set loptu - 0:1!

5:6 - Maestralna igra Janika. Italijan je stvorio nove dve brejk prilike, iskoristio je prvu dobivši sjajnu razmenu i serviraće za 1:0!

5:5 - Siner je bio odličan pod pritiskom na 30:30, vezao je dva dobra prva servisa za novo izjednačenje.

5:4 - Ispustio je Siner brejk šansu, što može skupo da ga košta do kraja seta! Pri vođstvu od 40:30, izuzetno kratko je vratio Novakov servis, što je Srbin kaznio vinerom. Potom je dobio igru na razliku, prkinuvši niz protivnika od tri dobijena gema.

4:4 - Nastavio je Siner da "gospodari" terenom, poveo je sa 40:0, tek tada je Nole jednom poentirao, ali je usledio loš ritern...

4:3 - Janik je vratio brejk. Italijanski igrač je iskoristio seriju Novakovih grešaka (dva loša "drop-šota", dupla servis greška), pa će u narednom gremu servirati za izjednačenje u prvom setu!

 

 

4:2 - Prvi nosilac na Vimbldonu je propustio priliku da po drugi put oduzme servis Italijanu, čime bi stavio tačku na prvi set. Ipak, Siner je spojio tri poena kada mu je bilo najvažnije, pa je još jednom smanjio zaostatak.

4:1 - Siner je napravio prve probleme braniocu titule u Londonu. Ovaj 20-godišnjak je uspeo da dobije dva vezana poena za 30:30, ali je potom napravio grešku iz bekhnenda, čime je prokockao priliku za brejk loptu. Novak nastavlja da korača ka osvajanju prvog perioda igre.

3:1 - Krenuo je servis Italijana, Noletu je dozvolio da samo jednom poentira, pa se konačno "upisao" na semaforu Centralnog terena.

3:0 - Novak je potvrdio brejk, ponovo je odlično servirao, sem jedne duple greške, sve ide po planu na londonskoj travi...

2:0 - Đoković je ekspresno napravio brejk. Srpski teniser je, osvojivši prvih sedam poena na meču, posle vođstva izborio i brejk lopte (0:40). Italijan je prve dve spasao, ali treću nije mogao, na drugi servis. Napravio je grešku, izbacio je lopticu u aut, te je Noletu omogućio da duplira prednost!

1:0 - Idelana početak Novaka, Srbin je poveo u četvrtfinalu bez izgubljenog poena, uz par maestralnih servisa i reakcija na mreži!

Počinje meč na Centralnom terenu, prvi će servirati Đoković!

Đokovića čeka najteži ispit na londonskoj travi. Siner je pokazao da može da se nosi sa svima, trijumfom nad španskim vunderkindom Karlosom Alkarasom u osmini finala. Italijan je nadigrao Španca sa 3:1, a videćemo da li će uspeti da bar namuči Noleta, koji je u dosadašnjem toku turnira protivnicima prepustio tek dva seta.

Srbin je redom eliminisao Kvona, Kokinakisa, Kecmanovića i Van Rajthovena, a samo su Korejac i Holanđanin uspevali da se "upišu" na semaforu.

Novak i Janik su do sada odigrali tek jedan međusobni duel, prošle godine u Monte Karlu, a srpski teniser je rutinski slavio sa 6:4, 6:2. Đoković ima dodatni motiv na Vimbldonu, gde juri svoj sedmi pehar (slovi za velikog favorita), a ujedno i 21. Grend slem titulu, čime bi se primakao na korak od Rafaela Nadala na "večnoj listi".

Bolji iz susreta Đokovića i Sinera za finale će igrati sa pobednikom dvoboja David Gofan - Kameron Nori, koji se igra takođe danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading