ŠOK NA VIMBLDONU! Favorit ELIMINISAN od 528. na svetu! Mnogi su ga videli u samoj završnici - sada je ISPAO od Novakovog DŽELATA!

Autor:

Sport

05.07.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češki teniser Jirži Veseli plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Amerikanca Sebastijana Kordu sa 3:1 (7:6 (9:7), 4:6, 6:2, 6:3).

ŠOK NA VIMBLDONU! Favorit ELIMINISAN od 528. na svetu! Mnogi su ga videli u samoj završnici - sada je ISPAO od Novakovog DŽELATA!

Foto: Tanjug/AP

Veliki dužnik Novaka Đokovića, koga je pobedio u oba međusobna duela, priredio je jedno od najvećih iznenađenja u muškom singlu.

Iako je Vimbldon davao značajne šanse Sebastijanu Kordi da će se naći u samoj završnici i iznenaditi neke od favorita iz Top 10, to se neće desiti, pošto Jirži Veseli ide dalje.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Imao je Amerikanac sjajne pripreme do početka trećeg grend slema, na nedavnom Kvinsu igrao finale i izgubio ga od Španca Karlosa Alkaraza, dok je na početku sezone u Adelejdu propustio meč loptu u finalu protiv Novaka, pa je posle toga zbog povrede krenuo da nazaduje na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

 

Danas je, međutim, ispao od 528. igrača sveta Jirija Veselog, čija je karijera takođe u velikom padu.

Čeh je pokazao da nije autsajder u ovom meču i pružio je odličan otpor favoritu. Tek, posle taj-brejka poveo je sa 1:0. U nastavku Korda je uzvratio i izjednačio, ali je Čeh ponovo zaigrao kao u transu i sledeći set dobio sa 6:2, uz dva brejka.

Do kraja, kao i u većem delu seta, odmah je Veseli napravio brejk, poveo sa 3:0, a stečenu prednost zadržao je do kraja za plasman u drugo kolo Vimbldona.

Tamo će igrati protiv pobednika iz duela Kristofera O'Konela i srpskog tenisera Hamada Međedovića, a taj meč je prekinut kod vođstva Australijanca od 1:0 u setovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading