HODOČAŠĆE: Žoc priziva titulu!

Autor:

Sport

06.07.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana u specijalnoj misiji.

HODOČAŠĆE: Žoc priziva titulu!

Foto: Starsport

Željko Obradović je u specijalnoj misiji! Najtrofejniji trener Evrope s devet titula, počev od Partizana 1992. do Fenerbahčea 2017, ima nameru da zatvori krug s crno-belima. Zbog toga se uputio na svojevrsno hodočašće i posećuje mesta koja su pre 31 godinu ispisana zlatnim slovima u istoriji "parnog valjak".

Krenuo je Žoc obrnutim redosledom, od kraja ka početku, pa se najpre obreo u Istanbulu, mestu u kojem je Partizan trojkom Aleksandra Đorđevića srušio Huventud u finalu (71:70) i osvojio Kup evropskih šampiona. Obradović se u najvećem gradu Turske našao na putu do Antalije, gde je, kao govornik, učestvovao na košarkaškom seminaru. Žoc je na Bosforu evocirao uspomene na 1992, ali i godine koje je proveo tamo kao trener Fenerbahčea.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Sledeća stanica treneru Partizana biće Fuenlabrada, koja je bila dom crno-belih pre tri decenije. Srpski klub te 1992. zbog sankcija nije mogao da igra u Beogradu, pa je za domaći teren izabrao predgrađe Madrida, koje mu je bila srećne ruke. Od tada između Partizana i Fuenlabrade ima neka tajna veza. Zato Košarkaška fondacija Fuenlabrada i Univerzitet "Rej Huan Karlos" od 14. do 16. jula organizuju prvu univerzitetsku košarkašku kliniku "Željko Obradović", na kojoj će upravo Žoc biti glavni među govornicima.

- Postoji neraskidiva veza između Partizana i Fuenlabrade. Neverovatno kako su nas tamo dočekali, navijali za nas protiv španskih timova. Rekli su da je to Partizan iz Fuenlabrade - rekao je pre nekoliko godina Obradović.

Interesantno, Partizan je jesen gostovao u Fuenlabradi i očigledno prikupio energiju koja ga je minule sezone dovela na korak do fajnal-fora Evrolige. Zato Obradovićevo hodočašće od Istanbula do Fuenlabrade može biti ohrabrenje da se ove godine ode korak dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading