ŠOK U LONDONU: Prvi nosilac IZBAČEN sa Vimbldona!

Autor:

Sport

03.07.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan razvoj situacije prvog dana u turniru.

ŠOK U LONDONU: Prvi nosilac IZBAČEN sa Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Tereni na Vimbldonu

Rumunska teniserka Ana Bogdan priredila je prvo veliko iznenađenje na Vimbldonu, pošto je rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:6 savladala rusku igračicu Ljudmilu Samsonovu, inače 15. nositeljku Vimbldona.

Na taj način je Samsonova postala prvi nosilac u muškoj ili ženskoj konkurenciji koja je takmičenje završila već u prvom kolu.

Prva je do brejka stigla Ruskinja, koja je imala prednost od 4:2 u prvom setu. Ipak, vrlo brzo je Rumunka vratila brejk, uvela je set u odlučujući 13. gem, koji je sa 7:1 rešila u svoju korist i tako došla do prednosti.

 

 

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Sličan scenario smo imali i u nastavku. U prvih sedam gemova nije bilo brejkova, a prva je potez povukla Ana Bogdan, koja je stigla do 5:3. Ipak, Samsonova se izvukla, vratila je brejk i uvela je meč u novi taj-brejk, ali je tu ponovo poklekla. Bogdan je sa 7:4 rešila drugi taj-brejk u svoju korist i tako došla do velike pobede na trećem grend slemu u sezoni.

Rumunka će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Alicije Parks, koja je na otvaranju Vimbldona bila bolja od Nemice Ane Lene Fridsdam, takođe u dva seta (6:4, 6:3).

Podsetimo, Novak Đoković danas otvara program na Centralom terenu, rival mu je Argentinac Pedro Kaćin, a taj duel možete pratiti u live blogu na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading