ŠOK ZA ŠOKOM! Sećate li se OVIH mečeva? Najveća IZNENAĐENJA Vimbldona i dani kada su Novak, Rafa i Rodžer BILI NA KOLENIMA!

Autor:

Sport

03.07.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Favoriti su znali da pokleknu u Londonu, a nadamo se da nešto slično nećemo videti ove godine. Bar ne od srpskog tenisera.

ŠOK ZA ŠOKOM! Sećate li se OVIH mečeva? Najveća IZNENAĐENJA Vimbldona i dani kada su Novak, Rafa i Rodžer BILI NA KOLENIMA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Svaki veliki turnir sa sobom zna da donese neki neočekivan rezultat.

Izuzetak nije ni Vimbldon na kom su se tokom istorije dešavala neka šokantna iznenađenja.

U novijoj istoriji na kolenima su znali da budu i Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, a mi vam donosimo listu od pet mečeva koji su ostali upamćeni među teniskom publikom širom planete

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!


Sem Kveri - Novak Đoković 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 7:6), 2016. godine, 3. kolo

Novak Đoković važi za jednog od najboljih igrača u istoriji Vimbldona, ali je i on doživeo jedan neočekivani poraz. Izgubio je Nole 2016. godine u trećem kolu od Sema Kverija i to u meču koji se igrao u dva različita dana.

Duel je zbog kiše i mraka prekinut posle prva dva seta i sigurnog vođstva Kverija, a dan kasnije Nole je uspeo da smanji na 2:1 i delovalo je da će uspeti da preokrene. Ipak, taj-brejk bio je presudan, pa je srpski teniser posle 30 vezanih pobeda izgubio na nekom grend slem meču.

Sergej Stahovski - Rodžer Federer 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6), 2013. godine, 2. kolo

Još veći šok desio se tri godine ranije.

Rodžer Federer naleteo je na Sergeja Stahovskog u drugom kolu i svi su očekivali rutinsko odrađivanje posla. Umesto toga - šok!

Švajcarac je uspeo da reši prvi set u svoju korist posle taj-brejka, delovalo je kao da će Stahovski pasti, kako u igri, tako i psihički, ali se desilo apsolutno suprotno! Ukrajinac je dobio naredna tri seta i priredio senzaciju koja se i dan danas prepričava.

Stiv Darsis - Rafael Nadal 3:0 (7:6, 7:6, 6:4), 2013. godine, 1. kolo

Federer je 2013. pao u drugom, a Nadal u prvom kolu!

U godini u kojoj je Endi Marej uspeo da osvoji prvi Vimbldon i to pobedom protiv Novaka Đokovića u finalnom meču (6:4, 7:5, 6:4), "bik sa Majorke" poklekao je već u prvoj rundi. Uspešniji od Rafe bio je Belgijanac Stiv Darsis i delovalo je da se veća senzacija u Londonu te godine ne može desiti.

Zatim je Federer ispao od Stahovskog, pa Vimbldon održan 2013. godine važi za jedan od najšokantnijih ikada.

Lukas Rosol - Rafael Nadal 3:2 (6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4), 2012. godine, 2. kolo

Godinu dana pre eliminacije u prvom kolu, Nadal je poražen rundu kasnije.

Tada anonimni Čeh, Lukas Rosol, u meču punom uzbuđenja i preokreta, zaustavio je Rafu i vratio ga na Majorku daleko pre nego što je ovaj to očekivao.

Poveo je Nadal u setovima, Rosol je uzvratio i okrenuo na 2:1, zatim se Rafa vratio i izgledalo je kao da će ipak do trećeg kola... Da se šokantan rezultat ipak desi pobrinuo se Rosol u petom setu gde je zablistao i izvojevao pobedu.

Ivo Karlović - Lejton Hjuit 3:1 (1:6, 7:6, 6:3, 6:4), 2003. godine, 1. kolo

Malo pre početka dominacije "velike trojke" teniskim svetom vladao je Australijanac Lejton Hjuit.

Ipak, pre 20 godina Hjuit je doživeo poniženje već na startu Vimbldona. Njega je u četiri seta eliminisao tada široj javnosti nepoznati Hrvat Ivo Karlović i to pošto je Hjuit dobio prvi set sa 6:1! 

Karlović je zablistao sa servisima, do ludila je doveo tada najboljeg tenisera planete i plasirao se u narednu rundu.

Sećate li se vi još nekog šokantnog rezultata koji se desio na Vimbldonu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading