KUGLICE POGLEDALE NOVAKA! Đoković saznao prvog RIVALA na putu ka odbrani PEHARA!

Autor:

Sport

30.06.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser startuje na Vimbldonu od prvog kola i meča protiv Pedra Ćaćina iz Argentine.

KUGLICE POGLEDALE NOVAKA! Đoković saznao prvog RIVALA na putu ka odbrani PEHARA!

Foto: Tanjug/AP

Argentinac je trenutno 67. igrač sveta i nikada se nije sastao u karijeri sa Đokovićem. Njihov okršaj počinje u 14 časova, a ovim mečom će u ponedeljak i biti zvanično otvoreno takmičenje na Vimbldonu.

Rival Noletu na putu ka osmom trofeju na londonskoj travi u drugoj rundi biće bolji iz okršaja Amerikanca Brendona Nakašime i Australijanca Džordana Tompsona. U četvrtom kolu može na Italijana Lorenca Muzetija ili Poljaka Huberta Hurkača.

Do četvrtfinala ne bi Srbin smeo da ima problema, ali ga posle toga čekaju pakleni izazovi. Među minama za plasman u polufinae su Rus Rubljov, Australijanac Kirjos i Kanađanin Ože-Alijasim.

Novak je na žrebu izbegao Rusa Danila Medvedeva, Grka Stefanosa Cicipasa i Danca Holgera Runea, ali su u njegovom delu Norvežanin Kasper Rud, Italijan Janik Siner, Andrej Rubljov iz Rusije i Nik Kirjos sa kojim je igrao prošlogodišnje finale.

U polufinalu ga, eventualno, čekaju finalista Rolan Garosa Rud, Italijan Siner ili Amerikanac Tejlor Fric.

Prema projektovanom žrebu, u finalu bi mogao da se sastane sa najvećim rivalom Karlosom Alkarazom iz Španije. Aktuelni vladar "belog sporta" u prvom kolu će se sastati sa Francuzem Džeremijem Šardijem. Među potencijalnim finalistima koji bi se sastali sa Novakom nalaze se još Rus Medvedev i Grk Cicipas.

Srpski as je, podsetimo, osvajanjem Rolan Garosa postao najuspešniji teniser u istoriji sa osvojena 23 grend slema i ukoliko bi osvojio titulu u „Old Ingland Klabu“ izjednačio bi se sa legendarnom Margaret Kort koja u vitrinama ima 24 trofeja sa četiri najveća turnira.

Istovremeno, ako Novak Đoković podigne pehar u Londonu, izjednačiće se sa nekada ljutim rivalom Rodžerom Federerom, pošto je Švajcarac osam puta u karijeri osvajao najprestižniji teniski turnir.

Foto: printscreen

 

Titula na Vimbldonu ostavila bi Đokovića u trci za Kalendarski grend slem, jer bi trijumfom na „Flešingu“ najzad uspeo da podigne pehar u istoj sezoni na četiri najveća takmičenja (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open).

Karlos Alkaraz kao prvi nosilac u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremija Šardija, a Alkaraz bi već u četvrtom kolu mogao da se sastane sa Aleksanderom Zverevim.

Srbija ove godine na Vimbldonu ima šest predstavnika u muškom singlu. Osim Đokovića, čast Srbije u muškom delu žreba brane Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Hamad Međedović.

Međedović na startu igra protiv Kristofera O'Konela iz Australije, Kecmanović se sastaje sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, Filip Krajinović nije imao sreće i ide na 11. nosioca Feliksa Ožea Alijasima iz Kanade, Dušan Lajović će na megdan Britancu Džanu Koinskom, a Laslo Đere će igrati protiv Amerikanca Maksima Kresija.

Republika

Foto: Starsport

Natalija Stevanović nije imala sreće na žrebu

Određeni su i parovi ženskog singla, a naša jedina predstavnica Natalija će igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, trenutno 18. igračice sveta i 18. nositeljke u Londonu.

Natalija nije imala sreće, pošto je teniserka iz Češke nekadašnja broj 1 WTA lige, a igrala je i finale predstojećeg turnira 2021. godine.

Nagradni fond turnira je 24.160.000 evra, dok će pobednicima u muškom i ženskom singlu pripasti 2.736.000 evropskih novčanica.

Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak 3. jula i trajaće do 16. jula, a u ženskoj konkurenciji titulu brani Elena Ribakina iz Kazahstana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading