ĐOKOVIĆEV KRITIČAR NIJE IMAO KUD - Vilander otkrio ko je za njega najbolji teniser sveta

Autor:

Sport

29.06.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvinjavam se, nikad nisam mislio da će Novak biti tako dominantan. Ne vidim da iko može da ga pobedi na Vimbldonu, pre bih se kladio na Novaka nego na preostalih 127 učesnika zajedno.

ĐOKOVIĆEV KRITIČAR NIJE IMAO KUD - Vilander otkrio ko je za njega najbolji teniser sveta

Foto: Tanjug/T. VALIČ, AP, Profimedia

Ilustracija Vilandera, Đokovića i Nadala

Rasprava ko je najbolji teniser svih vremena po mnogima je završena kada je Novak Đoković osvojio rekordan 23. grend slem na Rolan Garosu. Mnogi su tada priznali Noletu da je bolji od njegovih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, o čemu svedoče i brojke kada su u pitanju osvojeni veliki trofeji, nedelje provedene na vrhu ATP liste, ali i međusobni skor.

Foto: Tanjug/AP

Nema mu ravnog na travi - Novak Đoković

Međutim, jedan od Đokovićevih dežurnih kritičara Mats Vilander je tek sada saopštio svoje mišljenje u vezi sa GOAT trkom i mnoge šokirao izborom. Šveđanin je očigledno konačno podvio rep i priznao da je grešio sve ove godine.

- Izvinjavam se, nikad nisam mislio da će Novak biti tako dominantan. Glavni razlog je što sam ga 2013. godine video kako gubi od Marija na travi i tada sam pomislio da će Endijev stil ili stil Rodžera Federera biti bolji, posebno za igranje na travi. I očigledno je da je Federer bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji na Vimbldonu. Međutim, Novakova igra je unapređena u svim segmentima i zato je danas dominantan - poručio je Vilander za Eurosport gde radi kao stručni konsultant.

Koliko je Đoković dominantan Mats je slikovito dočarao.

Foto: Printscreen/Eurosport

Mats Vilander

- Najveća pretnja Novaku može eventualno da bude neka povreda, jer je sad već u ozbiljnim igračkim godinama. Mnogo je igrača koji mogu da se bore i da otežaju posao Novaku, ali ne vidim da može da ga pobedi iko osim on sebe - dodao je Vilander, pa se okrenuo prognozama i za Vimbldon koji počinje sledeće sedmice:

Đoković je veliki favorit na Vimbldonu. Nisam video nikoga ko je tako dobar sa osnovne linije i ko servira kao on. To što Novak radi ne vidim kod Alkaraza, Runea, Munara ili bilo koga od mladih. Niko ne servira tako precizno kao Novak, a na Vimbldonu je servis jako važan. Pre bih se kladio na Novaka nego na preostalih 127 učesnika Vimbldona zajedno. Niko se ne oseća do kraja prijatno na travi, možda jedino Novak Đoković. Mislim da razlog leži u tome što zna da se svi drugi osećaju neprijatno. Alkaraz je opasan, ali ne verujem da li je do sada mogao da nauči toliko da bi bio prava pretnja Novaku.

On se osvrnuo i na pritisak koji je na Srbinovim leđima u jurnjavi za rekordima, a nije mu puno ostalo da ih sruži. Sledeći je broj grend slemova u obe konkurencije jer je muškarce već prešišao.

- Na Novaku je baš veliki pritisak, jer titulom može da se izjednači sa Margaret Kort na 24 grend slema. Takođe, jedan korak će ga deliti od kalendarskog grend slema - zaključio je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading