BIVŠI FEDEREROV TRENER SVE IZNENADIO: Novak je već sada NAJUSPEŠNIJI, ali 'NAJVEĆI' je NEZAHVALAN termin!

Autor:

Sport

26.06.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ljubičić izneo je svoje viđenje čitave situacije oko GOAT trke.

BIVŠI FEDEREROV TRENER SVE IZNENADIO: Novak je već sada NAJUSPEŠNIJI, ali 'NAJVEĆI' je NEZAHVALAN termin!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Ko je najveći teniser u istoriji ovog sporta?

To je pitanje koje muči milione navijača, ali i stručnjaka. Tri imena se izdvajaju - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, a jako je teško proceniti ko je u prednosti.

Po rezultatima deluje da je Novak ispred svih, ali se mišljenja drugih razlikuju. Nekadašnji treći teniser sveta i bivši trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, dao je zanimljivu analizu GOAT trke.

Mislim da je Novak već sada najuspešniji. Ali terminologija ’najveći’ je nezahvalna i subjektivna. To je super, svako ima svog najvećeg, i neka krene rasprava. Ako pogledamo druge sportove, postoji li GOAT u fudbalu… U košarci je Džordan GOAT, a nije osvojio najviše. To je neko ko te dirnuo najviše, trećini sveta je to Federer, trećini Nadal, trećini Novak. Ako Novak osvoji još nekoliko slemova, a čini se da hoće, onda će debata imati sve manje smisla. Ako Novak zavisi sa pet-deset slemova više od drugih, nećemo voditi ovakve razgovore - rekao je za Sport klub Ivan Ljubičić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

 

Zatim se osvrnuo i na život Rodžera Federera posle kraja karijere.

Rodžer sada putuje više kao pre, ali se potrudimo, vidimo se nekoliko puta godišnje. Prošle sedmice smo bili skupa. Njegov život definitivno nije dosadan. Gledali smo jedan deo Novakovog meča s Alkarazom na plaži, ali uglavnom smo bili na mreži. Oprostićete nam - nasmejao se Ljubičić, pa odgovorio na pitanje za koga je Rodžer Federer navijao na ovom meču:

- Mi ne navijamo, uživamo u fenomenalnom tenisu. Impresivno je to što Novak radi, to je i Rodžer rekao. Ako neko zna šta to znači i šta je potrebno, to je Rodžer. Mi gledamo sa strane i divimo se, a on je bio tu. Alkaraz je doneo svežinu u tenis – protiv Novaka nije bio lagan kao leptir i kreativan, ali inače je doneo dimenziju koja je mlađima nedostajala u poslednjih deset-dvadeset godina: nešto pozitivno, nešto drugačije, nešto što se dosad nije videlo. On je ’bolesna’ kombinacija Đokovića, Federera i Nadala, nadamo se da telo može da izdrži, šta on traži od svog tela, to nije baš normalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading