NE IZGLEDA DOBRO: Đoković saznao LOŠE vesti pred Vimbldon!

Autor:

Sport

26.06.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija nije onakva kakva bi trebala da bude.

NE IZGLEDA DOBRO: Đoković saznao LOŠE vesti pred Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković od ovog ponedeljka ponovo nije prvi teniser sveta, pošto je na to mesto zaseo Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je stigao do pehara u Kvinsu, čime je pretekao Noleta na ATP listi. Alkaraz trenutno ima 7.675 ATP bodova, 80 više od Đokovića, pa će početak Vimbldona dočekati kao prvi teniser sveta, što svakako nije dobra vest za najboljeg igrača u istoriji,

Iako je gotovo svima jasno da bi Novak trebao da bude prvi na listi, kao i da je ubedljivo najveći favorit na londonskoj travi, ATP lista govori drugačije. To je sada komentarisao i Pol Meknami, legenda australijskog tenisa, koji je izjavio da ovakva situacija ne izgleda dobro.

Stručnjaci ističu da nema razlike da li ste prvi ili drugi nosilac. Tehnički, to je tačno. Ali, pitajte bilo kog igrača da li voli da vidi svoje ime na vrhu žreba? Zbog nedodeljivanja bodova prošle godine, Đoković neće 'predvoditi' muški deo žreba na Vimbldonu. Po meni, to ne izgleda dobro - poručio je Meknami na društvenoj mreži Tviter, gde često piše o Đokoviću.

Podsetimo, Vimbldon ove godine počinje 3. jula, a traje sve do 16. jula, kada je zakazano veliko finale u muškoj konkurenciji.

Titulu brani upravo Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Nika Kirjosa, rezultatom 3:1. To je bila ujedno i sedma Novakova titula na najprestižnijem turniru na svetu, a sada će imati šansu da stigne i do osme i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading